Alkalom szüli a műköröm mintáját is!

Számos eljárással, különféle alapanyagokból nem csak számtalanféle színben, hanem ezerféle díszítéssel készíttethetünk műkörmöket. Van aki állandó hordásra csináltatja őket és ezen belül mindig egyfélét hord, van, aki folyamatosan műkörömmel él, de minden feltöltésnél változtatja annak megjelenését. Sokan vannak, akik időszakosan vagy különleges alkalmakra készíttetnek műkörmöket, azzal a céllal, hogy egy-egy megjelenés alkalmával, a ruha kiegészítőjeként tovább emelje a megjelenés fényét.

A műkörömépítés lassan kezd a jólápoltság egyik alapkövévé válni, így nem csoda, hogy számos olyan alkalom, nevezetes nap vagy esemény adódik az életünkben, amikor szinte kötelező műkörmöt csináltatni. Ilyenek lehetnek a ballagás és diplomaosztás, bálok és estélyek, karácsonyi családi és céges vacsorák, szilveszter és természetesen az esküvő. Mindegyik esemény nagyon karakteres jelleggel bír, amely meghatározza a ruhaviseletet és ezen keresztül természetesen a körmöket is.

A ballagás és diplomaosztó ünnepség hagyományos és komoly esemény, amelyet elsősorban az iskola jellege határoz meg. Ma már nehéz elképzelni, de nem olyan régen volt, amikor az iskolákban a körömfestés összes formáját tiltották. Napjainkra felengedett a szigorúság, mégis érdemes az alma mater tekintélyét figyelembe venni, arra gondolva, hogy az iskola a tudományok szentélye, nem a divaté.

Ezért ballagásra nem ajánljuk az extrém formákat, mint az edge, pipe, bridge és társai, inkább maradjunk a szögletes vagy mandula alaknál. Az alapozás a legtöbbször bézs vagy fehér francia, a minta gyakran virág vagy inda, a visszafogottabb esetekben csak egy vagy két ujjon.

Alkalom szüli a műköröm mintáját is!
A kép csak illusztráció

A báli és estélyi körmök nyugodtan lehetnek merészebbek, kivéve, ha patinás eseményről van szó, mint pl. Operabál. Ezekben az esetekben a formát, színeket és a mintát is a ruha jellege határozza meg elsősorban. Az estélyi díszítések között egyre nagyobb teret nyer a porcelán rátétekkel vagy art mix (vegyes akril-porcelán, zselé-porcelán) alapanyagokkal dolgozó térbeli formákkal díszítő irányvonal. Ilyenkor a ruha szabását, anyagát vagy jellegzetes részleteit vihetik tovább a körmökre, vagy 3D-s virág, csipke és egyéb díszítést illesztenek rá.

A karácsonyi és szilveszteri manikűr az ünnepek jellegzetes szimbólumaival dolgozik. A két ünnep között alapvető eltérés, hogy az első családias jellegű, a második pedig széles körben megült ünnep. Ezért az elsőre inkább visszafogott kézdekor illik, míg a másodikon csak az szab határt a műkörmösnek, hogy buliban, partyn vagy bálban töltjük-e az év fordulóját. A szilveszteri műkörmök lehetnek kifejezetten extravagánsok, ahogy öltözködésben is szokásos a feltűnő, csillogó, színes, (nemes)fémes, extrém szabású, merész jelleg.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}