Az örök francia

Az egyik legrégebbi körömfestési mód, amely sosem megy ki a divatból. Olyan, mint a ruhában a „kis fekete”: szinte minden alkalomra illik és szinte mindenkinek jól áll, vagyis egy nő mindig számíthat rá a válságos helyzetekben.

Nézzük a francia körömfestés alapjait és trükkjeit, ismerjük meg közelebbről az egyik legnépszerűbb körmöt, amelyet világszerte nők milliói hordanak ma is!

Az alapminta elkészítési módjai – fehér/színes körömvég

Oldalról simítós

Szélesebb ecsettel, és bőséges festékmennyiséggel tudjuk a körömvégi fehér részt egy mozdulattal megfesteni, méghozzá úgy, hogy az egyik körömsarokhoz illesztjük az ecsetet, és lassú, egyenletes mozgással végighúzzuk az ecsetet a másik körömsarokig, anélkül, hogy felemelnénk. Ehhez kissé meredeken tartsuk az ecsetet, és vigyázzunk, hogy ne rakja le az összes festéket az elején és fogyjon el a végére, hanem egyenletesen oszoljon el a festékmennyiség az egész sávon.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ha mégsem lenne elég a festék az egész csíkra, akkor a közepétől könnyed, söprögetős mozdulatokkal terelgessünk festéket az ecset előtt és így fejezzük be a csíkot.
Ezzel a módszerrel általában széles körömvégi csíkot szoktunk készíteni.

Két oldalról simítós

Az oldalról simítóstól abban különbözik, hogy mindkét körömszéltől csak a köröm közepéig húzzuk a sávot, igyekezve, hogy középen egyenletesen fussanak egymásba.
Ez a módszer keskenyebb körömvég festésére is alkalmas, de természetesen szélesebbet is gyönyörűen készíthetünk vele.

Kerítésléc

Az elnevezést onnan kapta, hogy a festékvonalak úgy fognak sorakozni a festésben, mint a kerítés lécei, bár természetesen ez a végeredményen nem fog látszani. Az ecsetet a köröm mosolyvonalára illesztjük, majd onnan a köröm végéig húzunk igen rövid, de egyenletes vonalakat, úgy, hogy a széleik egymáshoz illeszkedjenek. Így, a hogy a festék terül, homogén felületet kapunk.
Közepes ecsettel szép, hiszen a széles ecset nem tud beférkőzni a körömsarokhoz közeli részekre.

Keretezős

Ha van otthon igen vékony ecsettel rendelkező vagy dekorlakkunk, és magabiztosan tudjuk is használni azt, akkor úgy is megfesthetjük a színes körömvéget, hogy először kihúzzuk annak kívánt körvonalait (mosolyvonalat, párhuzamos szélek és körömvég), majd a köröszélekkel és egymással párhuzamos, egymást érő ecsetvonásokkal kitöltjük a keretet.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}