Az ősz trendszíne: a tök

Talán nincs is mit csodálkozni azon, hogy a Halloween közeledtével nagy hangsúlyt kapott narancsba hajló sütőtökszín. Ez az az ünnep, amelyre a gyermekek úgy emlékeznek, hogy töklámpást kell faragni, méghozzá a hatalmasra növő Jack O'lantern más néven Jack be little sütőtökből. Ez a tökfajta barátságosan kerek és cikkelyezett, a színe olyan élénk narancssárga, hogy ha még nem is változott töklámpássá, szinte világít.
A narancs árnyalatai és színkombinációi

A közepes élénk narancssárga így ősz derekén nem csak a tökföldön jelenik meg, hiszen a színesedő erdőkben is gyakran találkozhatunk a citrom- és narancssárga különféle árnyalataival.

Természetesen az ősz divatszíneként a narancssárgának nem csak a közepesen mély árnyalata szolgál, az egészen világos halvány árnyalattól a majdnem barna színű sötét színekig mindegyiket alkalmazhatjuk, attól függően, hogy milyen stílusban öltözködünk, milyen színeket választottunk a ruházatunkba, sminkünkbe, kiegészítőinkhez.A narancssárga szín alkalmazható egymagában is, úgy hogy minden ujjunkra csak ezt tesszük, ilyenkor érdemes valamilyen élénk és/vagy feltűnő árnyalatot választani. Ez hasonló hatású lesz mint a vörös köröm, válasszuk meg nagyon gondosan az öltözékünket és a sminkünket hozzá!

Készülhet körömminta a sárga árnyalataiból. Most nagyon divatos az a fajta manikűr, amikor ugyanannak a színnek az eltérő árnyalatai kerülnek az egyes ujjakra.

A narancs szín nagy előnye, hogy többféle színvilágba beilleszthető, így ugyanolyan szívesen látott vendég az őszies színek között (barna, bézs, bordó), mint a cukorkaszínek között (lila, pink, rózsaszínek). Akármelyiket választjuk, nagyon szép körömfestést kaphatunk, amelyhez kiválóan lehet kiegészítőket választani az öltözködésünkben.

Egyfajta színárnyalati változatosságot jelenthet a körmeinken az is, ha minden ujjunkra más „megbolondított” narancssárga lakk kerül. Az egyik sima, a másik csillámos, a harmadik glitteres, a negyedik cukorkás (apró műanyag gömbökkel kirakott), az ötödik valamilyen fényeffekttel bír vagy éppen matt.

Milyen felületekkel alkalmazzuk?

A narancssárga szín – ahogy korábban is említettük, szinte világít, de mégis van teste – kiválóan alkalmas arra, hogy átlátszó díszeket rakjunk rá. Gondolunk itt a különféle csillámokra, glitterekre, kristályokra és egyebekre.

Ezek csodálatos mélységet és elbűvölő tüzet adnak ennek a sokoldalú színnek, ünnepélyessé téve a manikűrt.Ha azonban úgy döntünk, hogy lemattítjuk, egészen érdekes látványvilágot kaphatunk eredményül. A narancs matt felülettel műanyagos hatást kelt, így a modern szettekhez jobban illik, mint a klasszikusokhoz. A matt felületű és még mindig mély szín nagyszerűen kiemeli a díszítéseket, így bátran alkalmazhatunk tűecsettel festett, filigrán indákat, vagy más részletgazdag mintát a narancssárga sima flekkeken. A matt narancshoz jól illenek a szegecsek és fémgombok, így látható, hogy a steampunk-jellegű toalettekbe is beilleszthető a vörös alternatívájaként.

Hogyan mintázzuk?

Ha már a töktől indultunk el, végül térjünk is oda vissza: a narancssárga kiváló alapot jelent a Halloween-re készülő tökmintákhoz. Választhatjuk a figurális irányt, amelyben szemet és szájat festünk neki, de maradhatunk a szimbolikusabb képvilágú, letisztultabb iránynál, ahol csak jelzés szinten jelennek meg a tök gerezdjeit elválasztó mélyedések, esetleg csak a szára vagy csak a szeme.

Ha a Halloween véres hangulatát szeretnénk megragadni, készítsünk „csöpögős” tökmanikűrt, amely a narancssárgára alapozott, feketébe mártott körmök elfolyós csíkjaival mintázott. Kiváló véres manikűr készíthető a narancshoz kialakított ombre mintával is, amely mondjuk véres színösszeállításba hajlik...

A Halloween minták sorába jól beilleszthető a narancssárga körömfestékek sötétben világító verziója. A foszforeszkáló géllakkok egy csoportjának jellemzője a lumineszcencia, hogy nappali fényben egyféle színt mutatnak, míg az éjjeli fényben más, a bulihangulathoz illőbb színárnyalatot.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}