Az otthoni körömfestés titkai 1.

Igaz, hogy a világ gyorsan változik, és a körömdivat eszközei is nagyon gyorsan fejlődnek, de van néhány dolog, amire – akár évtizedek óta is – érdemes odafigyelni

Hogyan tehetjük tartósabbá a körömlakkozást, hogyan száríthatjuk minél gyorsabban a festéket? Hogyan használhatunk az otthonunkban is megtalálható eszközöket gyors és olcsó körömsablonként? Hogyan moshatjuk le a körmeinket a legkíméletesebben, mégis a leghatásosabban? Lássuk!

Otthoni körömlakkozásMivel tedd tartósabbá a lakkréteget a körmödön?

Bármilyen felületet is készülsz befesteni – fát, fémet, üveget, körmöt stb. – három dolog minden esetben igaz lesz rá: a felületet egyenletessé/simává, kosz és pormentessé, zsírmentessé kell tenni. Ha így teszel a körmeiddel, akkor egészen biztosan tartósabb lesz a körömfestésed is. Tehát: festés előtt polírozd le kissé, majd alaposan, szappannal mosd meg a körmeidet (tulajdonképpen kevés körömkefe-használat sem árt). Végül vigyél fel olyan alapozó lakkot, amely alkalmas a köröm egyenetlenségeinek kitöltésére, majd hagyd megszáradni és csak mindezek után lakkozz!

A körömlakk tartósságát illetően érdemes a körömformákkal is kísérletezni. Vannak, akik azt mondják, hogy a szögletes köröm sérülékenyebb, hiszen a sarkokon könnyebben lekopik a festék, ha odaütöd valamihez. Igen ám, de a szögletes körömnek olyan a statikája, amely megakadályozza, hogy a köröm vége (az ujjvég mentén) akár előre, akár hátra elhajoljon. Mint tudjuk ez a – számunkra gyakran észrevehetetlen – elhajlás okozza a körömvég oldalán kezdődő lepattogzást.

Hogyan szárítsunk gyorsan körmöt?

Napjainkban ez egyre kevésbé jelent problémát, hiszen az innovatív lakk-típusok már valóban gyorsan száradnak.

Mégis, ha nem áll ilyesmi a rendelkezésünkre, bevethetünk néhány trükköt, hogy ne kelljen órákig feltartott kézzel ülnünk. Eleve érdemes hűtőben tartani a lakkot, mert az állaga sűrűbb, könnyebben kezelhető lesz, és felkenve szinte azonnal megdermed. Érdemes több vékony réteget kenni a körmünkre, mint egy (ne adj' Isten két) vastag réteget. Főleg, ha két kenés között megvárjuk az előző szikkadását is. Igaz ugyan, hogy az új réteg kissé „feláztatja” a régit, de aztán hamar megdermednek, különösen, ha a további praktikákat is alkalmazod.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}