Az otthoni körömfestés titkai 2.

Folytassuk a körömszárító praktikák sorát! Az egyik legegyszerűbb praktika, ha jól kiengedett, bő hidegvíz alá tartjuk a kezünket. Ennél profibb, ha tálba engedünk vizet és még egy néhány jégkockát is teszünk bele

Mindkét esetben vigyázzunk, hogy a „mártogatás” közben ne sértsük meg mi magunk a lakk felületét.

Ha nincs otthon jégkocka vagy nem elég hideg a csapvíz, a fagyasztóba is dughatjuk a kezünket néhány percre, ezzel még nem teszünk kárt a benne üldögélő borsóban, mégis sokat tettünk a lakk száradásának meggyorsításáért.

A hajszárító is nagy segítség lehet a körömlakk megszárításában, de a közhiedelemmel ellentétben nem meleg, hanem hideg levegőt kell fújni. Ennek több oka is van: egyrészt a meleg levegő felhólyagosíthatja a festéket, másrészt – ahogy eddig is láttuk – a hideg jobb a száradásnak.

Otthon elérhető sablonok és egyszerű mintázóeszközök

Ha pöttyözött körmöket szeretnél, keress olyan ragtapaszt, amelynek lyukacsos a vége (ragasztós felülete), simítsd a körömre, vigyél fel rá egy festékréteget, majd mielőtt megszárad, húzd le. Illetve a legpraktikusabb, kifejezetten erre a célra való kör alakú műköröm sablon.

Celluxból vágj le keskenyebb és szélesebb csíkokat, ragasztgasd a körmeidre (az alapozás után) a hossztengelyre merőlegesen vagy átlósan, majd kenj rá egy másik réteget, más színnel. Húzd le, mielőtt teljesen megszárad. Celluxszal a manapság olyan nagyon divatos egyszerű geometriai formákat (háromszög, négyzet) is könnyedén és szépen festheted a körmödre.

Hogyan szedd le a körömlakkot a legegyszerűbben?

A legtöbben azt hiszik, hogy a körömlakklemosó használatának legcélravezetőbb módja, ha vattára cseppentjük, és ezzel kezdjük dörzsölni a körmöket. Semmiképen sincs így, hiszen az oldószernek időre van szüksége, hogy elvégezze a munkáját, és az oldalirányú mozdulatokkal, óhatatlanul a körömágyakra kenjünk a felázott festéket (ami mondjuk egy fekete vagy sötétkék lakknál elég ronda eredményt ad).

Tehát, a körmöket „áztatni” kell, ami nem jelenti azt, hogy minden lemosáskor gyűszűszám kell elhasználni a lakkot. Tépj 10 db apró vattapamacsot (esetleg vágj négybe vattakorongokat, vagy a legjobb ha leoldó fóliát használsz), majd egyenként itasd át a lemosóval, simítsd a körmeidre, és várj 20 másodpercet. Ekkor tedd a másik kezed hüvelykujját a vattapamacs tetejére, úgy, hogy minél nagyobb felületen beterítse azt, és egyetlen határozott mozdulattal az ujjvég irányában húzd le a vattát a körömről.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}