Búcsúzzunk az Óévtől csodaszép körmökkel! 1. – Báli körmök

A szilveszterre készülő körmöknek alapvetően két fő irányvonalát különböztethetjük meg: az egyik az elegáns, mutatós “báli körmök” köre, a másik az extravagáns vagy bohókás “bulikörmök” vonulata. Természetesen van, aki egyszerű, a természeteshez közelítő körmöket csináltat ilyenkor is, de ezeket hétköznap is viseljük, alapvetően az ápolt kéz tartozékaiként.

Fennkölt bálok, elegáns fogadások, fényes estélyek

Természetesen a választás attól függ, hogy milyen körülmények között tervezzük elbúcsúztatni az óesztendőt és oda milyen öltözetben illik megjelenni. Ha bálba, fogadásra, estélyre megyünk, oda báli vagy estélyi ruha viselete az előírt. Ez kifejezetten elegáns és ünnepélyes viselet, ugyanakkor napjaink modern világában némi mozgástér mis megengedett a körmök mintázatát illetően.

Az ilyen jellegű rendezvények általában konzervatívak és, ha nem vagyunk filmsztárok vagy celebek, ne kísérletezzünk extravagáns mintákkal. Ezért kerüljük a színek kavalkádját. Törekedjünk arra, hogy a körmünkön megjelenő színek a ruha színei vagy a kiegészítő színei legyenek összhangban.

Rafinált színválasztás

A színek kiválasztásánál, illetve a szín-arányok eldöntésénél ügyeljünk arra, hogy ne tobzódjunk, ha a báli ruhánk színei nagyon harsányak, akkor a körmeinken épphogy hagyjuk megjelenni ezeket, ugyanakkor ha a ruha színe visszafogott, a körmökön legyünk nyugodtan bátrabbak.

A báli körmökön gyakran használt kiegészítő színek a fémek: az ezüst és az arany alapvető és természetesen itt is helyet kapnak az idén igen trendi bronz valamint a különféle színek “metál” változatai és a színjátszó “bogárpáncél-színkeverékek” is.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Idei trend-különlegesség a körmök megosztott színezése. Ennél a mintánál a szögletes köröm egyik sarkából vagy a köröm és a körömágy találkozásánál található kitüntetett ponttól kiindulva vonalat húzunk (tetszés szerint), amelynek egyik oldalát ilyen, a másikat pedig olyan színnel töltjük ki. Ezek közül az egyik általában szimpla szín, a másik arany vagy csillámos vagy mintás felület.

Ha bál, akkor csillogás, így természetesen nem feledkezhetünk meg a csillámokról, strasszokról és kövekről sem. Ami a mintákat illeti, a szilveszteri dekorációból merítenek: girlandok és pezsgős buborékok, konfettik és kacskaringós indák köszönnek vissza a körmökön.

Boldog Karácsont Kívánunk Minden Kedves Látogatónknak!
A Moonbasanails.hu csapata

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}