Búcsúzzunk az Óévtől csodaszép körmökkel! 2. – Bulikörmök

Szilveszter ünnepére szokás bohókásan és merészen felöltözni. Ez az ünnep a felszabadultságról, vidámságról és harsányságról szól, amellyel igyekszünk ellent mondani a téli időszak sivárságának, csendességének és sötétség uralmának.

A népszokásaink között megtalálható egy olyan szilveszteri néphit is, hogy a hangzavar, a mulatozás és a vendégek furcsa kinézete a téli sötétséget és az ártó szellemeket hivatott elűzni.

Hogyan legyünk stílusosan vadak?

Ha elég merészek vagyunk, és olyan eseményre vagyunk hivatalosak, ahol a hely hangulata és szellemisége megengedi, nyugodtan engedjük el a fantáziánkat.

Erre az alkalomra végre feltehetjük azt a stilettót, amit év közben sosem mernénk, vagy felkenhetjük azt a merész színt, amely hónapok óta arra a vár a fiókban, hogy használjuk.

Az gondolnánk, hogy az extravagáns öltözet nem igényel koncepciót, de ez sajnos nem így van. A szokatlan vagy merész toalett is akkor ütős, ha harmónia van benne, ráadásul a kirívó öltözéknek még egy nagyon fontos szerepe van: akkor illik a viselőjéhez, ha elmond róla valamit, kifejezi az ő személyiségét. Különben olyan mint “tehénen a gatya”, még akkor is, ha a fazon vagy a szín amúgy jól áll.

A kiválasztott öltözék összhangjába kell a kiválasztott körmöt beilleszteni, de hallgassunk a megérzésünkre (vagy kérjük ki szakember, mondjuk műkörmös tanácsát) és minden rendben lesz!

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Extravagáns trendek

Az idei szilveszterre természetesen nagyon trendi a már korábban emlegetett stilettó, azaz a hosszan elnyúló hegyes fazon. Az edge, azaz a háztető fazon, és a pipe, amely a mandulaforma extra hosszú körmű változata szintén alkalmas a különleges és feltűnő minták alapjaként.
Aki nem akar ennyire végletekbe menni, de azért a hétköznapi fazonját szeretné egy merészebb változattal feldobni, a hagyományos szögletes (más néven szalon kocka) fazon helyett válasszon Marilynt, aki általában mandulát hord, válasszon gótikus, vagy orosz mandulát (ugyanaz a körvonal csak sokkal hosszabb körmökkel).

Ami a mintákat illeti, teljesen szabad a vásár. Természetesen a ruha színei-mintája-hangulata a meghatározó, de ebben az esetben még azt sem mondhatjuk, hogy keressük a összhangot, hiszen az extravagáns toalettek lényegét pont az eklektika vagy a disszonancia adja. Ezen a vonalon jellemzőek az erős színek, a vibráló színpárosítások és ne szabjunk gátat a karakteres díszítéseknek sem: az alátétcsipkéktől a fémhálókig, matricáktól a 3D díszekig, minden jöhet!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}