Chevron körömminta, azaz cikázó húsvéti trendek

Ejtettünk már szót az idei trendi húsvéti körömmintákról, amelyek idén két igen jellegzetes irányban ágaznak el. Az egyik, amikor a körmökön állatfigurák, húsvéti jelenetek jellegzetes szimbólumok jelennek meg, élethűen, néha egészen az infantilizmus határáig.

Ezekben az esetekben vagy nagyon ötletes és egyszerű festési módokat alkalmaznak, a legtöbbször csak stilizált figurákat alkotva (nyuszifül, nyuszi-hátsó bojttal, csibefej, csibelábak stb.)

A másik, amelynek alkalmazásakor a körmöket olyanra festjük, mintha egy-egy húsvéti tojást formáznának. Erről a trendről írtunk már, most pedig egy nagyon egyszerű, mégis látványos körömmintázási technikát mutatunk be, amely szintén hasonlóvá teszi a körmeinket, mint egy-egy hímes tojás. Ugyanakkor ne skatulyázzuk be a Chevron-t, hiszen nem csak húsvétkor lehet menő, a megfelelő színválasztással adaptálhatjuk más ünnepekre vagy hétköznapra is.

Válasszuk ki az alkalmazni kívánt színeket. A Chevron készülhet két vagy három színből, mindkét esetben azt kell előre eldöntetni, hogy a középső cikkcakkvonal milyen színű legyen. A kiválasztott színnel egy megfelelően hajlékony és rugalmas, de nem tapadós anyagot (pl. vékony nejlonzacskó, zsírpapír, selyempapír) 1,5x1,5 cm területen egyenletesen kenjünk le. Hagyjuk teljesen megszáradni. Vágjuk ki a színes négyzetet, majd cikkcakkollóval “szeleteljük fel” 2-3 mm széles csíkokra.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Tegyünk alapozólakkot a körmeinkre, majd vigyük fel az alapszín(eke)t. A klasszikus Chevron esetében a hosszanti tengely egyik és másik oldalán is egy-egy színes flekk található. Ne várjuk meg, hogy megszáradjon, illesszünk egy kiválasztott cikkcakk csíkot a köröm hosszanti tengelyére (ott, ahol a kétféle szín adott esetben összeér). Ezt a legjobban hegyes végű csipesszel tudjuk megtenni, amelynek hegyével kissé bele is tudjuk nyomkodni a csík közepét és a széleit is a még nedves körömlakkba. Akkor szép, ha teljesen belesimul.

Végül színtelen lakkal fedjük le vagy folytassuk a díszítést pöttyökkel virágokkal. Ugyanilyen rátétes technikával nem csak cikkcakkot, hanem bármilyen színes formát is tehetünk a  körmeinkre, amelyeket szépen ki tudunk vágni a rátétanyagból.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}