Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok!

Minden ünnepnek, de különösen a téli, fagyos, csillagos-éjszakás ünnepeknek jellegzetes szimbóluma, ünnepi díszítése a csillag. Emiatt biztosan számíthatunk rá, hogy az ünnepi (mikulásos, karácsonyi, szilveszteri) körömminták nagy részén találkozhatunk vele. Tanuljuk hát meg, hányféle előfordulása lehet a körmökön ennek a mintának, és hogyan kell egyszerűen csillagot festeni.

A csillag legegyszerűbb előfordulása a pötty. A pöttyök lehetnek sima fehér lakkból, sorban vagy elszórva, egyforma vagy változó méretben. A pöttysor sokszor úgy egyedi, ha a végein a legapróbbak a pöttyök és a közepe felé nőnek. A középső lesz így a legnagyobb, de ezt a kiemelt szerepű pöttyöt helyettesíthetjük kristállyal vagy más kiugróbb dísszel is.

Más színből is alkalmazhatunk pöttyöket, különösen ünnepi az arany, az ezüst és a bronzos árnyalatok.

A következő csillag verzió az egyszerű kereszt, amelyet fehér vagy fémes (ezüst, arany, bronz) körömlakkal készíthetünk. A célra a legjobb a díszítő vagy dekor lakk, amelynek ecsetje finom vékony, hiszen a minta apró részletekből áll. A kereszt lehet négyágú vagy hatágú is.

Az ennél bonyolultabb csillag mintákat érdemes matrica vagy fólia formában beszerezni, mert annyira részletgazdagok és finom vonalakból állnak, hogy jó esélyünk van szabad kézi festéssel elrontani. Szépek és nagyon elegánsak a fehér, arany, vörös, metálos színekben kapható hópehely-csillagok is.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ez utóbbi lehetőség már átvezet a csillagok másik megjelenési formáihoz, a csillámokhoz, csillámos 3D lakkokhoz és a flittereket tartalmazó lakkokhoz, amelyekből csodaszép jég-hatású vagy éppen sziporkázó körmöket készíthetünk. Az ilyen lakkokba olyan szivárványos és gyöngyház felületű fóliából készítenek flittereket, amelyek optikai térbeli hatással bírnak.

Idei divat, de nagyon látványos és ötletes, ha a bármilyen mintával rendelkező körmök végét szivacs technikával „behavazzuk”. Ha elkészültünk a körömmintával, húzzunk egy csíkot valamilyen műanyag felületre fehér lakkból. Tunkoljunk bele szivacsot, majd amit a szivacs felvett, azzal a lakkréteggel óvatosan pamacsoljuk fehér színűre a körmök végét.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}