Csillogó vízcseppek, hűsítő hullámok 1.

A tűz elem meglehetősen túlburjánzó jelenlétét az életünkben (azaz a nyarat és a kánikulát), muszáj a víz elem fokozott jelenlétével ellensúlyoznunk. Van, aki strandra, vízpartra megy, van aki vizes törülközővel a fején a kertben hűsöl, van, aki egész havi vízadagját megissza pár óra alatt, tehát most mindenhol, mindenkor jelen van az életünkben a víz

A bőrön jobbra-balra guruló vízcseppek, a hideg söröskorsón reszkető páracseppek, ellenállhatatlanul vonzó látványt nyújtanak ilyenkor, már az esztétikai élmény segítségével is hűsítenek, frissítenek

Miért ne fessünk ilyenkor a körmeinkre is vízcseppeket, hullámokat, párát? Ha az irodában kényszerülünk „poshadni” akkor azért, ha pedig mi vagyunk azok a szerencsések, akik a tengerhez utazunk akkor pedig azért.

Hullámok a körmökön

Számtalanszor volt már szó a water marble körömfestésről, amelynek lehetőségei gyakorlatilag határtalanok. Most nem írjuk le a technikát részletesen, keressetek vissza a bejegyzések között.

Attól függően, hogy milyen hangulatú körmöket készítünk (és ennek megfelelően milyen színekkel akarunk dolgozni) illetve milyen formák fejezik ki a kívánalmainkat (és ennek megfelelően a cseppentett alakzatot hogyan torzítjuk el és melyik részét választjuk ki) tökéletesen eltérő látványt kaphatunk, amelyekről senki nem mondaná meg, hogy azonos technikával készültek.

Pöttyös Gél lakk

A kép csak illusztráció!

A hullámokat úgy készítjük, hogy sötét és világos színeket cseppentünk felváltva, amelyek mindegyike lehet a kék vagy zöld eltérő árnyalata, de nem muszáj. Két-három színnél ne használjunk többet, és lehetőleg a kék és a zöld árnyalatait használjuk, egyébként a végeredmény lesz olyan hatásos. Cseppentsünk a víz tetejére felváltva sötétebb és világosabb tónusokat, majd ha kissé megbőrkésedett a körömlakk, narancsfa pálcával a középpontból kiindulva (vagy más néven az origóból) kiindulva húzzuk el a kört két irányba a tengely mentén.

Úgy mártsuk bele a körmöt, hogy az ujjunkra merőleges irányú hullám kerüljön a felületre. Végül színtelen lakkal adjunk mélységet a mintának. Ha jobban szeretjük a valósághűbb mintákat, rajzoljunk fehéren habzó tarajokat a hullámok hátára.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}