Csillogó vízcseppek, hűsítő hullámok 2.

A tarajokról jut eszembe egy díszítési technika, amely nem csak 3D-s, nem csak kifejező, de még édes is. Nem csoda, hiszen porcukorral készül. Rajzoljuk meg a hullámokat – ha a water marble-lal, akkor azzal, ha máshogy akkor máshogy.

Ha kész és meg is száradt, fogjunk egy vékony díszítő ecsetet, és fehér festékkel rajzoljunk rá tarajakat (aki nem tudja mire gondolok mikor tarajt emlegetek a hullámhoz: a fehér tajték, ami akkor keletkezik, amikor a hullám ráfordul önmagára és a víz fehéren fodrozódik).

Gyorsan, mielőtt megszáradna, aránylag magasról szórjunk rá átszitált porcukrot. Nagyon finoman megütögetjük, hogy alaposan beleragadjon, majd várjuk meg, amíg teljesen megszárad. Végül arcfestő ecsettel alaposan söpörjük le a felesleget. Nagyon fontos, hogy semmiképp se tegyünk rá fedőlakkot!

Maradjunk még kicsit a water marble változatos technikájánál! Ha fehérrel/világoskékkel/tengerzölddel stb. (egy vagy maximum két színnel!) és színtelen lakkal csináljuk a márványozást, akkor negative space módon készíthetünk hullámokat. Ugye az NS technikának az a lényege, hogy közötte a natúr köröm látszik, de cselezhetünk egy kicsit: tegyünk néhány színtelen vagy ezüst csillámport alapozásnak a körömre, majd így „mártogassunk”. Minél jobban összekuszáljuk a víz tetején a vonalakat, annál haragosabb hullámokat kaphatunk.

Pöttyös Gél lakk

A kép csak illusztráció!

Valósághű vízcseppek
A vízcseppes technika elsősorban hosszú körműeknek fog jól beválni, hiszen ahhoz, hogy igazán jól nézzen ki, a köröm belső felén kell elkészíteni. A köröm alsó, az ujjunkon túlnyúló részére vigyünk fel színtelen lakk-cseppeket, különféle méretben. Alakítsuk olyanná ezt a felszínt, mintha zsíros üvegfelületen összefutott vízcseppeket látnánk.

Hagyjuk alaposan megszáradni, majd nézzük meg a köröm színe felől. Tulajdonképpen készen vagyunk. Ha fokozni szeretnénk a látványt, húzhatunk rá (mármint a köröm visszájára, a göböcskékre) arany vagy más fém színű réteget, akkor úgy fog kinézni a körmünk, mintha fémlemezen rezegnének vízcseppek.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}