Csipkék és indák, ez az idei karácsony slágere!

Ugyan még bő egy hónap van az éve legnagyobb ünnepéig, de már sokan elkezdték a készülődést. Erre sarkallanak a nagyáruházak is, amelyekben már hetek óta karácsonyi nótákat hallgathatunk.
A karácsonyi díszek horgolása és az ajándékok válogatása mellett szakítsunk időt a karácsonyi manikűrünk kiválasztására is, valamint arra, hogy ha valami hiányzik, azt időben megrendeljük a Moonbasa webáruházból. Számítsunk arra is, hogy az év utolsó hónapjában annyira megnövekedhet a megrendelések száma, hogy megnőhet a kiszállítási idő, illetve hogy kifogyhatnak a készletek, ezért idejében adjuk fel a megrendelésünket!

Vissza a karácsony manikűrhöz. A téli időszak minden évben a hópehelyminta és az ezüstös-fehéres színvilág jegyében telik. Idén a hópelyhek csipkéje sok esetben valódi csipkeként jelenik meg a körmökön, amelyet ha akarunk szabad kézzel készítünk el, ha akarunk matricát vagy körömnyomdát használhatunk.Az ezüstös-fehéres színvilág alkalmazása nem jelenti azt, hogy ne használhatnánk a manikűrhöz markánsabb színeket is. Az ezüst csipke kerülhet bordó, sötétkék vagy éppen grafitszürke, esetleg fekete alapszínre is.

Az idei trendeknek megfelelően választhatunk, hogy minden körmünkön legyen-e csipkeminta, vagy egy ékszer ujjat csinálunk, esetleg három mintás mellett bevállalunk még két feltűnőbbet (fémes vagy glitteres felületűt, kristállyal kirakottat stb.). Mindegyik esetben beboríthatja a köröm egész felületét a csipke, de gyönyörűen mutat, ha csak az az ujjvégre illesztünk egy szép sort (kvázi francia).

Nagyon szépen mutat, ha az ujjvégen sűrűbben elhelyezkedő csipkeminta egy-egy indája körbefut a körömágy mentén valamilyen világos, mattított alapon. Ilyenkor szabadon dönthetünk, hogy a csipke lakkját is lemattítjuk-e, vagy kihasználjuk a felületek eltérésének játékát.

Különleges jeges hatást ad a csillámos lakk tetejére ez ezüsttel nyomdázott csipke. Ilyenkor az, hogy az egész felület meg-megcsillan olyan látványt kelt, mintha az egész körömfelület deres lenne.

Szinte negative space hatást ad, ha megfordítjuk a dolgot: ezüst felületre matt fehérrel tesszük fel a mintát. Nagyon izgalmas látványt nyújt, hogy a minta a mattságával megpróbál háttérbe vonulni, míg a figyelemfelkeltő fényes alap előtérbe törekszik.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}