Csodás körmök, nyári menyasszonyoknak 3.

A kihagyhatatlan „kis” francia

A francia festés nagy előnye nem csak az, hogy számtalanféleképpen el lehet készíteni, hanem az is, hogy mindenféle hangulathoz, stílushoz, toaletthez hozzá lehet igazítani. Olyan sokféleképpen változtathatóak a paraméterei, hogy a legkényesebb menyasszony is megtalálhatja a maga számára a megfelelőt.

A legegyszerűbb, legvisszafogottabb (és ráadásul még a jegygyűrűvel is összhangba hozható), ha a negative space sávos francia manikűrt készíttetünk. A minta alapja egy gyönyörűen ápolt kézen színtelen alapozóval festett köröm, amelyen a mosolyvonalat arannyal vagy ezüsttel húzzuk ki. A vonal kihúzására szolgáló festéket igen széles kínálatból választhatjuk ki, a ruhánk hangulatának, színeinek megfelelően. Lehet fényes arany, kirakhatjuk óarany porral, kihúzhatjuk csillámos díszlakkal vagy kirakhatjuk csillámporral is. Ha a gyűrűnk fehér-arany, válasszuk inkább ezüst lakkot a kihúzásra.

A teli francia eltolt mosolyvonalú változatai kb. két éve kerültek be a köztudatba. Ez az a festési mód, amikor a körömvég teli flekk, amely elüt a körömlemez színétől, de nem a mosolyvonalnál húzódik a széle, hanem a körömvég szélesebb, keskenyebb vagy esetleg ferdül valamelyik irányban. Ebből a festésből a legtrendibb szintén a negative space, azaz a színtelen alap és a fémes vagy csillámos vég. Nagyon szép az óarannyal kifestett ferde végű, nagy flekkű (vagyis kb. a köröm felénél húzódó mosolyvonalú) verzió, de ha nem vörös arany a gyűrűnk, itt is válasszuk inkább az ezüst vagy csillámos/gyöngyházas lakkokat.

A leírt francia minták arra is alkalmasak, hogy ha a menyasszonyi ruhában valamilyen szín feltűnik, azt becsempésszük a manikűrünkbe is. Így pl. a sávos-gyűrűs mintában lehet a sáv színe csillámos bordó, amely megfelel a cipő vagy esetleg a ruhán található hímzés színének.

Ha szeretnénk, a színtelen alapozás helyett választhatunk nude alapot is (testszínű, krémszínű, porcelán színű alaplakk), de ha ez fényes felületű, akkor a fémes rész legyen inkább matt, mert az összhatás túlságosan műanyagos lesz.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}