Egy igazi különlegesség: negative space csipkerátétes karácsonyi köröm

Ez a manikűr azért különleges, mert egyszerre polgárpukkasztó és klasszikus, karácsonyi jeges-teles és elegáns, tehát összességében sokoldalú és lenyűgöző.
Az alapja fekete vagy éjkék lakk, amely igen magas fényű. Szükséges még hófehér lakk és tűecset, valamint francia sablon. A minta 3+2 elosztású, ebből a mutató és a kisujj, valamint a hüvelykujj egyforma: sima fekete flekk, amelynél nagyon kell ügyelni arra, hogy a felület tökéletes és fényes legyen (használhatunk extra fényes fedőlakkot is).

A középső és a gyűrűsujjon is felfestjük a fekete flekket, de úgy, mintha egy hónapos lenövésben lenne a festés (ezt könnyítheti meg a francia sablon), vagyis kb. 5-7 milliméterrel eltolva a körömágytól. Ez az eltolt felület képviseli a negative space részletet, ha szükségét érezzük kerülhet alá fényes alaplakk, de ha úgy jobban tetszik mattal is alapozhatunk.

A negative space felületre kerül a csipkeminta, amely hektikusan rá-rálóg a fekete részre is, illetve ha úgy tetszik felfuthat a körömágy mellett az egyik oldalon. Lehet a két körmön egyforma, de az is szép, ha mindegyiken más. Ha nem érzünk magunkban elég fantáziát arra, hogy fejből fessünk csipkét, nézzünk ki egy mintát a neten, de az is bőven elég, ha a tűecsetet kissé ferdén tartva és úgy leérintgetve, kis ecsetvonásokkal egyszerű tekergőző indát „pettyegetünk”.

Ehhez a mintához nem nagyon tudunk matricát vagy nyomdát használni, mert az elcsúsztatott fekete flekk és a körömtőnél kilátszó színtelen rész között „szintkülönbség” van, így nem lehet elég szépen odailleszteni. De ne féljünk a szabadkezes rajzolástól, hiszen itt nem lényeg a kidolgozottság.

A hüvelykujj esetében lehetünk egy kicsit kreatívak: nem muszáj sima fekete vagy kék felületet hagyni, visszaköszönhet rajta a fehér festés, de már nem negative space felületen, vagy tehetünk rá néhány kristályt is. Rafinált és izgalmas, ha a hüvelykujjon úgy köszön vissza az ékszerujjak negative felülete, hogy a körömágy környékét kirakjuk fényes  apróbb és nagyobb kristályokkal, olyan alakban, ahogy a másik ujjakon a „lenőtt” rész szabadon hagyja a körömlemez felületét.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}