Élő körmök

Láttunk már sok furcsaságot a körömlakkozásban, jöjjön most egy újabb ötlet, amely nem valószínű, hogy el fog terjedni, de érdekességnek, alkalmi manikűrnek jó lehet. Különösen a karácsonyi szezonban, amikor télies mintáinkkal igyekszünk kitűnni a tömegből.
Ezt a mintát élő növényekből készíthetjük el, és mivel ragasztót használunk hozzá, nem a saját körmeinkre, hanem műanyag tipre dolgozunk. Az alapötlet a pozsgások felhasználásáról szól, hiszen ezek a húsos levelű növények nem mennek gyorsan tönkre, annak ellenére, hogy természetesen ez a technika nem teszi őket hosszú életűvé.

A műanyag tipet vastagon bekenjük ragasztóval, majd az előre letörögetett-vagdosott növényi részeket, apró hajtásokat szépen bele ültetgetjük-nyomkodjuk. Érdemes legalább nagy vonalakban előre eltervezni a kompozíciót, mert akkor nem kell utólag javítani rajta, esetleg kiemelni vagy tologatni a növényeket, amivel a ragasztós felületet tönkretehetjük vagy éppen a végeredmény tartósságát ronthatjuk el. Fontos az is, hogy gyorsan dolgozzunk, hiszen ha a ragasztó felületén „bőrréteg” keletkezik, már nem tudjuk olyan jól belenyomkodni a növénykéket.

A kis növényi részek szárát jó ha egészen rövidre vágjuk, igyekezzünk minél nagyobb vágási felületet létrehozni, mert akkor tud nagy felületen tapadni és így lesz tartós. Ha kész a kompozíció, utólag lefújhatjuk ezüst vagy fehér zúzmara-spray-vel, a télies vagy karácsonyi hangulat fokozása végett.

Ez a körömminta akkor néz jól, ha nem az összes körömre teszünk belőle, legfeljebb egy-két ujjunkra jusson, mint egy ékszer. Nem hétköznapi viselet, hiszen ilyen körmökkel nem lehet öltözni vagy táskában turkálni, de az egészen biztos, hogy egy különleges, ünnepi szettet nagyon szépen feldobhatunk vele.

Ugyanezzel a technikával készíthetünk száraz vagy élő virágokból készült körmöket is, a lényeg, hogy egészen apró alkatrészekre lehessen szedni, hiszen a nagy darabokból csak kevés férne el, nagyon kilógna és sérülékeny is lenne.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}