Elődeink divatja – népi motívumok a körmökön 2.

Hogyan készülnek a népi motívumos körmök?

A népi motívumok akkor igazán szépek és autentikusak, ha a készítőjük nem csak szabad kézzel, de saját fantáziája felhasználásával alkotja meg őket. Mivel a mai világban a kreatív gondolkodás inkább más irányú, nem önnyű olyan műkörmöst találni, aki valóban szép és az eredeti motívumokat alkalmazó népi mintát tud készíteni, de azért érdemes próbálkozni.

Mivel a népi motívumok – nem csak a kalocsai, hanem a matyó, a székely, a különféle keresztszemes minták – egyre népszerűbbek, a műkörmös szalonok igyekeznek felkészülni erre az igényre.

Ha a kézügyesség nem elég magabiztos, a körömminta elkészítője (akár a műkörmös, akár az otthoni bátor vállalkozó) le is egyszerűsítheti, modernizálhatja a mintákat. Ha megnézzük Hamilton overallját, az ő hátán se az eredeti kalocsai motívumok láthatóak, hanem annak arra emlékeztető, de sokkal egyszerűbben kivitelezhető alternatívái.

A körömre amúgy is elég apró dolgok férnek csak rá, így messziről nem is feltétlenül látszik az egyszerűsítés. Amire viszont nagyon kell ügyelni, hogy ha színes formátumban alkalmazzuk a mintát, nagyon ügyeljünk a színválasztásra. A kalocsai minta nagyon jellegzetes színárnyalatokkal (zöld, sárga, piros) dolgozik, ha nem monokróm torzított változatot alkalmazunk, ügyeljünk a színhűségre.

A legegyszerűbb lehetőség a matricák alkalmazása a körmökön. A lealapozott lakkozott vagy gél lakkos körmökre csak a használati utasítás szerint fel kell rögzíteni a legkülönfélébb, készen kapható népi mintás matricákat, majd színtelen fedőlakkal kiemelni azt és mélységet adni neki.

A Moonbasa matricaválasztékában is szép számmal találhatsz kalocsai mintás matricákat, amelyeket csak vízbe kell mártani és a kiválasztott alapszínnel lekent köröm megfelelő helyére illeszteni. A matrica eltérő méretekben tartalmazza ugyanazt a mintát, így nem csak egyféleképpen alkalmazható. A felhasználás előtt neked kell kivágnod a számodra érdekes részt. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}