Előlegezzük meg a tavaszi trendeket!

Bontogatja szárnyait a tavasz, bár gyakran söpri még el a kikeleti madárcsicsergést a viharos szél és a havas eső. A március közepe az év legszomorkásabb időszaka abból a szempontból, hogy minden csupasz még, nyakig ér a sár, az embereket nyomasztja a napsütés hiánya és a szürkeség

De akárhogy is legyen, a tél néhány hét múlva véget ér már, így nem szaladunk nagyon előre, ha már a kinézetünkkel is felkészülünk a szebb időkre. Előlegezzük meg a tavasz pezsdülését a körömmintáinkkal és legyünk csak azért is vidámak!

A 2016-os tavaszi körömtrend a frissesség és könnyedség jegyében alakult ki. Szervesen csatlakozik a formabontó lakkozási irányzatokhoz, alapvetően a „negative space” eszközeit használja, és nélkülözhetetlen elemeit képezik a fehér és a „cukorka színek” (pink, világos élénksárga, türkiz kék és zöld). Használhatunk egy színt is, de úgy igazán trendi, ha szivárványosra vesszük a megjelenést.

A tavaszi trend legegyszerűbb megjelenési formája a negative space francia, amelyben a körömlemezre csak színtelen, fényes alapozó kerül, és a körömvéget festjük színesre. A körömvég lehet egyenes, de most ennél sokkal trendibb az íves kialakítású verzió, azaz a színes rész belső oldala (a körömlemez felőli vég) nem követi a körömvég természetes formáját, hanem akár a köröm közepétől induló ív mentén alakítjuk ki.

Ennek továbbfejlesztett változata a „körfrancia”, azaz, ha a köröm körömágy felőli végén és a körömvégen is kialakítjuk a fentebb leírt ívet. Itt is az alapozás színtelennel történik, és az ív színes. Ez a fajta festés, ha szimmetrikusan csináljuk, a köröm közepén egy teljesen szabályos kört hagy szabadon, amely önmagában is mutatós, de kedvünk szerint díszíthetjük is. Egy vékony vonallal bele húzott ovális kifejezetten dinamikus optikai hatást kölcsönöz, olyan, mintha forogna a kör belseje.

Ha az egész körmöt be akarjátok festeni, akkor is maradjatok a szivárványos színezésnél. Keressetek a Moonbasa oldalon olyan technikákat, amelyekkel márványos felületet lehet festeni (szivacsos, water marble, celofános stb.), és próbálkozzatok az idén mindent vivő cukorkaszínekkel!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}