Esküvői köröm-ötletek – trend 2015 1. rész

A kellős közepén járunk az esküvői szezonnak, és mi idén még nem beszéltünk a menyasszonyi köröm-trendekről. Most bőségesen bepótoljuk, bár azt hozzá kell tennünk, hogy sok tekintetben nincs új a nap alatt. Érdemes úgy nézni az ötleteket-javaslatokat, hogy elmerülünk a részletekben és azokat tesszük magunkévá, ami tetszik.

Az örök francia

Az esküvői manikűr alapkövét évek óta a francia képezi. Szerencsére azok az apró trükkök és csavarok, amelyek a francia hétköznapi használatát megbolondítják, lassan bekúsztak a menyasszonyi szettek kiegészítői közé is, ezért bőséggel választhatunk ebből a kategóriából akkor is, ha unjuk a franciát.

Ennek megfelelően ugyanolyan menők a vékony és vastag fehér véggel készültek, mint a csillámporral vagy éppen kristályokkal kirakott végűek. Nagyon mutatós tud lenni az arannyal vagy ezüsttel készült körömvég is. Megjelent a menyasszonyi trendben a ferdén festett francia is, vagyis amikor a körömvég fehér sávja „sréhen” kerül felvitelre. Ennek pereme ugyanúgy díszíthető, ahogy az alap franciánál leírjuk a következőkben.

A szimpla francia festést feldobhatjuk kristályokkal úgy is, hogy a körömágy mentén rakosgatjuk le őket. Ilyenkor használhatunk egyforma köveket szimmetrikusan lerakva, vagy különböző méretűeket a köröm egyik oldalán vagy a felezővonal mentén „felkúsztatva”. Az ilyen jellegű mintához nagy szolgálatot tehetnek az egyben kapható gyöngysorok, strassz-sorok is.

Pöttyös Gél lakk

A kép csak illusztráció!

A mosolyvonal mentén is rakhatunk egy sort, akár úgy, hogy a középső kő nagyobb a többi kisebb, vagy hogy középről a szél felé csökkenő méreteket rakunk. Csipkés-gyöngyös esküvői ruhához kiváló kiegészítő, ha a francai körömvég alá (úgy 2 mm-rel lejjebb) vékony ecsettel keresztbe finom csipkemintát festünk, amire apró ezüst vagy gyöngyház díszgyöngyöket illesztünk.

Merészebbek a szimpla franciát 3D díszekkel is kiegészíthetik. Virág, szív, levelek, fektetett vagy térbe hajlított csipke, esetleg háló is jöhet, csak arra kell vigyázni, hogy az ilyen jellegű körömdíszítés egyrészt sérülékeny, másrészt beleakadhat hajba/ruhába.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}