Esküvői köröm-ötletek – trend 2015 3. rész

Keresztben csíkos, hosszában pöttyös. Nagy trend az ideid évben a körömdíszítő csíkok használata. Ha a legegyszerűbb díszítést vesszük, akkor a sima alapszínre teszünk hosszában, keresztben vagy átlósan díszcsíkokat, majd lefedjük színtelen fedőlakkal.

A csík lehet arany vagy ezüst, de merészebb menyasszonyok más színűeket is bevállalhatnak.
4+1 illetve 3+2 díszítésnek is nagyon izgalmas, ha csíkos és csillámos vagy így és úgy csíkos körmöket készítünk.


Csipkés

Természetesen nem maradhatnak ki a menyasszonyi körmök közül az áttört mintás (pl. csipkés körmök sem. Ezek lehetnek kézzel, vékony ecsettel pingáltak, de választhatunk hozzá körömdíszítő csipkét illetve hálót is.

Van akinek úgy tetszik, ha mindegyik köröm egyforma, de van, akinek az sok, emiatt mondjuk franciával 4+1 felosztásban készíttetik.

Csipke helyett használhatunk áttetsző fátyolszerű felületeket is, akár többfélét is, nagyon szép, ha több flekk találkozik vagy fedi át egymást a körmökön. És itt már lassan átérünk a negative space mintákhoz, hiszen ezek az áttetsző flekkek már alkalmasak arra, hogy közöttük felvillanjon a natúr köröm.

Rózsaszín lakkzselé

A kép csak illusztráció!

Amúgy NS mintát készíthetünk kicsit kevésbé légies csipkével, vagy ritkább áttört mintával, de ha nagyon modern menyasszonyok vagyunk, akkor nonfiguratív mintákat is alkalmazhatunk.

Gyűrűhordozó minták

Van a menyasszonyi körömfestéseknek az a csoportja, amelyben a minta valamilyen módon összecseng a gyűrűvel, illetve visszaköszönnek benne az ékszer egyes jellemző részletei.

Az arany véggel festett francia – ami teljesen natúr körömlemezzel a legszebb – esetén minden körömvég olyan, mintha egy-egy karikagyűrű lenne. Egyszerű francia festést is fel lehet dobni, ha mindkét gyűrűsujjra vagy középső ujjra a körmök felezővonalánál keresztirányú sávot festünk arannyal.

Gyűrűt rakhatunk körömékszerből is a körömlemezekre. Gyöngysorból is készülhet, ha szeretnénk kiegészíthetjük egy nagyobb kővel, akkor úgy fog kinézni mintha eljegyzési gyűrű lenne.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}