Esküvői műkörmök: igen!

Azt mondják, az esküvő a lányok életének legszebb, legvárvavártabb napja. Ekkor nem csak mindennek tökéletesnek kell lennie, de a menyasszonynak a legjobb és legtrendibb formáját kell hoznia, a násznép legnagyobb ámulatára. A legtrendibb formához napjainkban hozzátartozik a műköröm, ahogy a korábbi generációknál a manikűrözött, festett köröm dukált.

Az esküvői manikűr az esküvői ruhával vetekedő, önálló életre kelt trendvonallá vált, amelynek művelői nem mindig hordható dolgokat alkotnak. Ugyanakkor az esküvői műkörömtrend a kisebb-nagyobb szalonokban is önálló életet él, amely kiterjed az internetre is, ahol számos mintagyűjtő portál és egyéb szakmai közösség témájaként szolgál. Sokak számára ujjgyakorlat, de a legtöbb mesternek a mindennapi valóság az esküvő körmök készítése, amely azért olyan izgalmas, mert a kreativitás nem ismer benne határokat.

A mintaoldalakat nézegetve a legvisszafogottabbaktól a legextrémebbekig találtunk formákat, mintákat és rátéteket is. Az egyszerű, csillámos vagy ezüstös végű francia körmöktől a sokféle stílusú virágos, indás, csipkés díszítésű "rajzos" körmökön át, a színes virágokat hordozó, kövekkel kirakott vagy 3D-s csipkével borított darabokig.

A mintázatok készülhetnek csak lakkból, matricával, mix art technikával, porcelán rátétekkel, de olyat is láttunk, hogy a mester a tip szélét faragta meg és törte át, hogy a végeredmény egészen csipkeszerű lett.

Esküvői műkörmök: igen!
A kép csak illusztráció

A formákat tekintve a hegyes és a nyújtott verziók (blade, pipe, edge) megosztók és valóban érdemes velük kapcsolatban elgondolkodni néhány dolgon. Igaz, hogy a menyasszonyok manapság egyre vagányabbak, trendfakasztóbbak és polgárpukkasztóbbak, de az esküvő nem csak rólunk szól és arról, hogy kifejezzük magunkat. A sok vendégnek, aki eljön minket megnézni, vajon mit üzen az ara kezén tíz darab öt centis karom? Nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy az esküvő napján a menyasszonynak tudnia kell kezelni a ruháját, kezet fogni a gratulálókkal, átöltözni, részt venni a lakodalmas játékokban és még számos más dolgot is, tehát nem érdemes olyan körmöt csináltatni, amely akadályoz, sérülékeny vagy veszélyes lehet.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}