Ez állati! – minták az állatvilágból 1.

Újra és újra felpörög az állati minták divatja, mind a ruhatárunkban, mind a sminkelés terén. Természetesen ez csak részben köszönhető annak, hogy „ez egy örök divat”, és részben azért kerül elő mindig, mert az új ötletek és a fejlődő technológiák révén mindig máshogy, mindig szebben kivitelezhetőek ezek a minták.

Mindenesetre, ha felkészültek akarunk lenni, nem árt megtanulnunk az alapvető állatmintákat, ha úgy hozza a sors, tudjuk produkálni ezeket a nem túl bonyolult látványokat a körmeinken.

A csíkozás örök

Üssünk több legyet egy csapásra, na nem mintha vadállatként a körmeinkre szeretnénk tenni őket mintaként :) Arról van szó, hogy az alapszín+vékony ecsettel csíkozás számos állat gúnyájának megjelenítését teszi lehetővé a körmökön.

Ez természetesen a színválasztástól is függ: sárga alapon fekete az méhecske, fehér alapon fekete vagy fordítva, az a zebra, középbarna alapon fekete, az a tigris stb.

A recept egyszerű: alapozó lakkréteg tetejére vigyük fel homogénen az alapszínt, majd a csíkozásra szánt lakkba mártsunk hosszú szálú, ámde nagyon vékony ecsetet, és a körömágyak felől kiindulva, laposan tartott ecsettel húzzunk vonalakat a köröm középvonala felé, úgy hogy a szélén nagyobb nyomással, ahogy haladunk, egyre enyhébb nyomással, egyre meredekebben tartott ecsettel, egyre vékonyabban és „elhalóbban” hagyjon nyomot az ecset.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Sokat segít, ha megfigyeljük fotókon az eredeti állat mintázatát, és igyekszünk igazodni hozzá: a zebra csíkjai lendületesen veszítenek a szélességükből, gyakran látjuk, hogy a sávok „hegyben” végződnek, és szintén nem ritka a sugaras elrendeződés.

A tigris csíkjai sokszor összefutnak egymással: széles kiindulópontból induló két sáv keskenyedve halad, majd összeér és csúcsban végződik.
A darázs csíkjai szinte párhuzamosak és egyforma szélességben váltják egymást.

Nézzünk a végén egy különleges színkeverési technikát! Mivel ennek a festésmódnak a „hitelességét” a színek adják, ha pl. tigris mintát akarunk, rengeteget számíthat, ha az állat valódi színéhez, és a szőr struktúrájához hasonló alapfelületet tudunk létrehozni a körmökön. 

Tegyünk egy tiszta szivacsra sötétbarna, arany és narancsos lakkból foltokat, majd a kezünket a munka során körbefordítva a köröm felett, tunkoljuk be a szivaccsal a körmöket. A körbefordítás gondoskodik arról, hogy mindegyik színből mindenhova jusson, és a körmön összekeveredve egy fénylő, aranybarna elegyet adjanak ki, mint a tigris szőre.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}