Ez állati! - minták az állatvilágból 2.

Nem azért alakítottuk ki ezt a csoportot a mintázatok között, mert a halak és hüllők mintázata olyan népszerű lenne a körmökön (bár tény, hogy a pikkelyes bőrük néha csodaszép), hanem azért, mert egy aprócska eszköz beszerzésével számos mintázat felvitelét megoldhatjuk.

Egyszerű és mutatós körmöket mutatunk, amelyek akár be is előzhetik a valódi vagy mű kígyóbőr-applikálási technikát, amelyet már korábban egyszer bemutattunk.

Az eszköz egy hálódarab, amelynek apró lyukacskái hatszög alakúak. Barkácsboltokban vagy horgászboltokban kereshetünk ilyet, fontos, hogy ne textil szálakból legyen, hanem inkább műanyag alapanyagból, amely rendelkezik némi tartással, merevséggel.

Kígyó, a csábítás szimbóluma

A kígyó mintát most fekete alapon fogjuk leírni, de bárki, bármilyen színösszeállítással próbálkozhat. Vigyünk fel egy réteg színtelen alapozólakkot, majd egy réteg homogén feketét.

Fogjunk egy tiszta szivacsot, és vigyünk fel a felszínére szürke és türkiszzöld lakkot, kissé tunkoljuk bele a szivacsba a színeket, és a határon is „dolgozzuk össze” őket. Tegyük egy pillanatra félre a szivacsot.

Már jóelőre vágjunk ki a hálóból egy 30x30 cm-es darabot. Most fogjuk ezt a darabot, hajtsuk félbe, majd a mutatóujjunkat helyezzük a hajlatba, úgyhogy, az összefogott szélek a többi ujjunk felé legyen elhelyezve. Ahogy letesszük a tenyerünket az asztalra, a háló összefogott végei az ujjaink alá kerülnek, és ezzel rögzítjük is a hálót, hogy ne tudjon elmozdulni.

Ha a helyére került a háló, fogjuk a szivacsot, és a felvitt színeket, szigorúan egy irányból, a köröm középvonalával párhuzamosan tartva a szivacson a színeket, tunkolgassuk meg a körmöt.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Így azt érjük el, hogy a háló lyukain át pikkelyszerűen kerülnek fel a színek, amúgy pedig ombre-szerű, átmenetes színhatást viszünk fel a szivacs segítségével. Tehetünk rá itt-ott leheletnyi aranyat is, ecset segítségével, a még hitelesebb hatás érdekében. Végül, ha a festéssel kész vagyunk, határozott mozdulattal vegyük le a körömről a hálót, ne várjuk meg a száradást!

Készíthetjük a z összes körmöt ugyanolyan színösszeállítással, de választhatunk többféle színcsoportot is. A végén igény szerint bevonhatjuk színtelen fedőlakkal a körmeinket.

A halminta hálóval kivitelezett elkészítésének leírását a következő bejegyzésünkben olvashatjátok majd!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}