Ez állati! – minták az állatvilágból 3.

Ígéretünkhöz híven folytassuk a sort a halpikkely-mintával! Ezt is úgy kezdjük, mint a kígyómintát. Színtelen alapozólakkot kenünk a körömökre az egészségük megőrzése és az elszíneződés megakadályozása céljából. Majd felvisszük a fekete alaplakkot, homogénen.

Ha bátrak vagyunk, nyugodtan próbálkozzunk más színű alapozólakkal, illetve a további lépéseket illetően más színösszeállításokkal is! Tehát válasszunk ki az otthoni készletből három egymáshoz passzoló, és fokozatosan világosodó színt!

Fogjunk egy tiszta háló-darabot, és az előző bejegyzésben leírtaknak megfelelően rögzítsük az ujjunkon: hajtsuk félbe, helyezzük a hajlatba az ujjunkat, majd a két összefogott szélt simítsuk a többi ujjunk alá, hogy rögzítsék a hálót.

Fontos különbség, hogy ebben az esetben ne hagyjuk megszáradni a fekete alapszínt, hanem óvatosan helyezzük el felette a hálót már „félszáraz” állapotban és gyengéd mozdulatokkal nyomkodjuk bele a puha festékrétegbe.

A hálót tartsuk meg az ujjunkon, és vigyázzunk,  hogy a további lépések során ne mozogjon a köröm felszínén, mert „összekaristolhatja” azt. Vigyük fel a legsötétebb színt (pl. sötétkéket) a köröm hosszával párhuzamosan, a köröm egyik szélére.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A háló jelenlétének köszönhetően nem tudjuk sima ecsetvonással felvinni a festéket, hanem „tunkoló mozdulatokkal” dolgozunk. Mellé jöhet egy világosabb kék tónus (pl. türkiz), és mellé a legvilágosabb (pl. fehér vagy égszínkék).
Ha készen vagyunk a színek felvitelével, még a lakkok száradása előtt emeljük el az ujjainkat a háló összecsípett végéről, és hagyjuk, hogy a háló magától emelkedjen fel a körömről. Így elkerülhetjük, hogy összekaristolódjon a minta felszíne, ahol fontos szerepet játszik a struktúra is és az, hogy a lyukakon keresztül felvitt színek pikkelyeket mintáznak.

Ez a minta készülhet vöröses-narancsos-sárgás színösszeállítással, a zöld árnyalataiból vagy pinkes-rózsaszínes színtrióból is. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt! Végül kenjünk a körmeinkre színtelen fedőlakkot, ami harmóniába fogja a színeket, kiemeli a struktúrát és elmélyíti a színeket!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}