Ez állati! – minták az állatvilágból 5.

Foltok és pöttyök. Számos olyan állat él a környezetünkben, amelyek megjelenése jellegzetes foltokkal és pöttyökkel teljes. Az ő megjelenésüket a körmeinken elkészíteni nem bonyolult, sok esetben a színeken és/vagy a foltok formáján, az alapszínhez viszonyított nagyságán/sűrűségén múlik.

Tehén és dalmata

A két minta között a foltok méretében van csak különbség. Az alapszín a fehér, amelyet a színtelen alapozólakkra viszünk fel. A fehér lakk száradása után a fekete körömlakk normál ecsetjének segítségével olyan formájú foltokat festünk a körömre, mintha felhők lennének (finom, tunkoló mozdulatokkal, hogy a fehér réteget ne túrjuk fel).

A merész hatás érdekében ugyanezt inverzben is elkészíthetjük (mondjuk 4+1 felosztásban a gyűrűsujjunkra). Mivel nem csak fekete-fehér bocikat ismerünk, bátran próbálkozzunk sötétbarna-bézs, középbarna-sárga, tevebarna-feketésbarna kombinációkkal. Aki szereti a csokit, kipróbálhatja a lila-fehér kombinációt is :)

A 101 kiskutyából ismert kutyafajta bundája fehér alapon fekete pettyes. A tehénéhez képest jóval ritkábban helyezkednek el az ahhoz képest sokkal kisebb pettyek. Ennek ellenére a körömminta ugyanúgy készül: színtelen alapozóra kent fehér lakkrétegre fekete pöttyöket teszünk. Picike és kör alakú foltokkal dolgozzunk, alkalmazhatunk kisebb és nagyobb foltokat felváltva.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Leopárd minta

A két pöttyméret együttes alkalmazásából születik ez a rendkívül népszerű minta. A leopárd minta alapját egy nagyobb folt képezi, amelyet keretez két vagy három kisebb és sötétebb folt.

Ha normál leopárd mintázatát utánozzuk, akkor sárga alapon világosbarna alapfoltokat és sötétbarna vagy fekete keretezést használjunk, ha hóleopárd a minta, akkor fehér alapon szürke foltokkal és fekete keretezéssel dolgozzunk.

Az alapfoltokat helyezzük el a körmön úgy elosztva, hogy kitöltsék a teret, de ne legyenek nagyon sűrűn. Két vagy három irányból keretezzük a sötétebb színnel, úgy, hogy ne érjenek össze a foltok, vagyis ne képezzenek teljes körvonalat. Végül a foltok közötti üres részekre is tehetünk kisebb fekete pöttyöket.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}