Ezek a leggyakoribb hibák a műkörömépítés során

Felválik, repedezik és törik? Akkor biztos lehetsz benne, hogy valamit az építés során rontottál el. Ugyanis ezek a nem megfelelő kialakítás egyértelmű jelei. A jó hír az, hogy ha felismered ezeket a hibákat, akkor a későbbiekben egy kis gyakorlással könnyedén elkerülheted őket és ezzel egy életre búcsút mondhatsz a fenti problémáknak.
Ahhoz, hogy elháríthasd a bajt, elsőként arra érdemes rájönnöd, hogy az építés melyik szakaszát rontod el. Lehet, hogy az építésed rendben van, csak az előkészítéssel van a baj. De az is megeshet, hogy csak a formán kellene változtatnod, mert nem megfelelő.

Hogy megtalálhasd a bajok forrását, az alábbiakban eláruljuk, melyek a leggyakoribb hibák a műkörmök építésekor.


Így ronthatod el az előkészítést

A körmök felkészítése kulcsfontosságú az építés előtt. Amennyiben az nem megfelelő, úgy a műkörmök tartóssága is csökken, mivel az építőanyag nem tud megfelelően „kapaszkodni” a körömlemezbe. Ilyenkor tapasztalhatod, hogy a gondosan elkészített körmeid néhány nap után leválnak.Ahhoz, hogy a tapadást biztosíthasd, fontos, hogy alapos legyél az elhalt bőr eltávolításakor. Erre nem tapad jól az építőanyag, így egyszerűen leesik egy idő után. Ugyanez igaz akkor is, ha nem bolyhosítod fel a köröm felszínét eléggé. Akkor végeztél jó munkát, ha a körmeidet egyetlen fénylő pontot sem látsz.


Az építés problémái

Ha rosszul alakítod ki a körmök formáját, akkor az könnyedén repedezésnek indulhat vagy egyszerűen lefordul a körömről. Utóbbi akkor jellemző, ha rosszul készítetted el a C-ívet. Így a súlypont sem tud jó helyre kerülni, ráadásul a köröm tartása sem lesz elég stabil.Töredezés akkor fordulhat elő, ha túl hosszúra hagytad a szabadszélt, vagy kevés építőanyagot vittél fel a körmeidre. Porcelán körmök esetén az is okozhat törést és repedezést, ha túl sok port adtál a liquidhez. Ilyenkor a porcelán szárazzá válik és ez rontja a tartósságot és a stapabírást egyaránt.


Baj van az építőanyaggal?

Gyakran előfordul, hogy a probléma forrása az építőanyag használatában rejlik. Azt fentebb már megtudhattad, hogy a túl szárazra kevert porcelán könnyen repedezésnek indulhat. Viszont az sem jó, ha túl híg, mert így nehezebb vele dolgozni. Ráadásul az elrontott arányok akár buborékok kialakulását is okozhatják, ami korai leváláshoz vezet.

A  buborékok réme zselés körmök esetén is fenyeget. Mindig ügyelj rá, hogy a használat során ne kevergesd a zselét és ha mégis felbukkanna egy-egy buborék, akkor még azelőtt szabadulj meg tőle, hogy megköttetnéd a lámpa alatt. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha kiszúrod, így a levegő távozhat a zseléből.Ne aggódj, ha időnként te is elköveted a fenti hibákat, hiszen gyakorlással minden elsajátítható és fejleszthető, Amennyiben mindig törekszel arra, hogy elkerüld ezeket a bakikat, akkor hamar elköszönhetsz majd a lepotyogó és töredező műkörmöktől. Helyette kiélvezheted az ismerőseid irigykedő tekinteteit a hibátlan és tartós körömdíszítéseidért.

Ha szeretnéd beszerezni a legjobb építő és díszítő alapanyagokat, akkor látogass el webáruházunkba! Porcelánok, zselék és géllakkok széles kínálatával várunk, melyekkel te is könnyedén elkészítheted a legmenőbb műkörmöket. Vesd bele magad a nyárba ápolt és dekoratív manikűrrel!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}