Farsangi karnevál!

A vízkereszttől nagyböjtig terjedő időszakot hívjuk farsangnak, amely a magasabb társadalmi osztályok körében a bálok, a középosztály számára pedig a partyk, bulik időszakát jelentik.

A farsang, mint hagyomány a népi kultúrából származik, feladata a tél, és vele együtt a rossz kedv elűzése. Az időszak az őt követő szigorú böjt ellenpontja, korlátozás nélkül engedi szabadjára az evés-ivás-mulatás szentháromságát.

Mindannyian ismerjük a riói, velencei és egyéb karneválokat, amelyek úgyszintén erre az időszakra esnek, ezek látványvilága nagy hatással van az itthon ünneplőkre is. A maszkabálok a XV. század óta jöttek divatba, a titokzatosság és bujaság egyvelege a fiatalok megismerkedését és egymás felé való tapogatózását szolgálta. Gyakran tartottak ilyenkor esküvőket is, hiszen ez a téma nagyon illik az élet szépségének ünnepléséhez.

Ebben a néhány hétben számos olyan dolgot is meg lehetett lépni büntetlenül, amely az év többi hónapjában megbélyegzettséget vont volna maga után. Ilyenkor a megjelenésben és a mulatságok jellegében is nagyobb szerepet kap az erotika (akár a túlfűtöttségig), a titokzatosság, a szinte színpadiasan eltúlzott körülmények és díszítések, a burjánzó díszítések és a csillogás.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Karneváli divat

A farsangi divat kissé eltúlzott, rendkívül harsány, ilyenkor bátran bevállalhatunk bármit, amivel eddig csak kacérkodtunk. Még az ízlésesség sem alapkövetelmény, és a trendismeret meg végképp nem számít, hiszen ilyenkor egyszerre merítünk régi korok divatjaiból és jellegzetes megjelenési formáiból és napjaink designjából.

Az effajta társadalmi eseményeken is toalettünk kiváló kiegészítője lehet egy szépen festett köröm, vagy kreatívan elkészített műköröm. A farsangi mulatságok szélsőségesen karakteres, sokszor karikírozóan túlzó külsőségei tág teret hagynak a műkörmösnek is. Ilyenkor gyakran találják megfelelő kiindulópontnak a merészen elnyúló stiletto és edge formákat, amelyeket rikító színekkel, csillogó és fénylő részletekkel díszítenek fel.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}