Farsangi kavalkád a körmökön

A farsang a nyomás alól való felszabadulás, a tél sivárságával való szembefordulás időszaka. A hétköznapi szabályok és korlátozások áthágása révén olyannyira a kreativitás és merészség kerül előtérbe, hogy gyakran rendeznek ennek az ünnepnek az apropóján műkörmös versenyeket is.

A verseny során nem csak a színek és formák sokszínűsége számít, hanem az is, hogy ki hányféle anyag bevonásával, vagy hányféle eszköz felhasználásával tudja megvalósítani az elképzeléseit.

Természetesen a farsangi műkörmök nem hordani való ékek, kizárólag a farsangi bulik idejére alkalmasak. De mint ilyenek, minél extrémebbek, meghökkentőbbek, annál jobbak. A farsangi merészség jegyében engedjük szabadon a fantáziánkat, vagy kérjük meg a műkörmösünket, hogy ő is tegye ezt! Természetesen a party jellege, a kiválasztott ruhánk mind meghatározzák azt, hogy milyen köröm készüljön számunkra, de az adott kereteken belül (vagy azokat egy picit túllépve), legyünk merészek!
 

Színek és minták

Az olaszos karneváli ruhákhoz és jelmezekhez, pláne azokhoz, amelyek a XV-XVI. századi ruhákra emlékeztetnek.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Kiválóan illenek a merészen elnyújtott, stiletto alakú műkörmök, amelyek némely korabeli farsangi álarc hosszú orrára is emlékeztetnek. A kihívó forma a díszítés számtalan lehetőségét rejti magában. Napjainkban nagy trend és kiválóan passzol az ilyen jellegű ruhákhoz, a (túl)burjánzó rátétes díszítés is.

Színek tekintetében a “Pierrot” vonalra hangolt fekete-fehér, a dark vagy dominás különféle fekete árnyalatok és piros vagy fémszínek, a merész színpárosítások (narancs-világoskék, zöld-vörös) és a sokszínű kavalkád a legideillőbbek.

A minták általában nonfiguratívak, ha valamely részlet figurális, az inkább a rátétek között bújik meg. Az átmenetes, átmenetes-csillámos, vagy egymásba kavargóan színes, vibráló felületek mind izgalmas színfoltját adják a karneválnak.

Nem maradhatnak el a farsangi körömből sem a kristályok, strasszok, flitterek, és más csillámló apró részletek. Minél feltűnőbb és meglepőbb ezek használata, annál

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}