Flekk flekk hátán 1.

Ha nem csak arra használjuk a termékeket, amire valók, az néha jól jöhet... Sokan vagyunk, akik hosszú ideje szeretjük a körömlakkokat, időről időre a boltban kiválasztjuk, majd hosszú időn át örömmel használjuk őket. Hogyan? Úgy, hogy felkenjük őket, színtelen alapozólakkra, két vagy három rétegben, majd esetleg befedjük színtelen fedőlakkal.

És sokan vannak, akik ezer szemmel figyelik a körömlakkok piacát, már jó előre képben vannak a trendekkel és az új termékekkel kapcsolatban, vadásznak a kiszemelt termékekre. Ők azok, akik annyira otthon érzik magukat ezen a területen, hogy bátran és merészen, akár bele is nyúlnak a kapott látványba, amit nekünk, szegény „első csoportosoknak” eszünkbe sem jutna.

Szeretem a szép körömlakkokat, nyomon követem az újdonságokat, meg is veszek néhányat, használom is őket. De ha felkenve nem volt elég vastag az egyik, nem fedett a másik, törékeny volt a harmadik, vagy színtelen volt a negyedik, sose jutott eszembe az egyikből „flekket” tenni a másik alá, hogy attól telibb színű, jobban fedő vagy kellemesebben terülő legyen. Pedig ez öreg hiba.,
 

Hívjuk segítségül a nyomdatechnikát!

Biztos nagyon sok ember szaladgál úgy a Föld nevű bolygón, hogy fogalma sincs arról, hogy mi az a 4 szín kolor nyomás vagy direkt színek, és hogy a négy szín kolor alá direkt színből flekket szoktak tenni, hogy kihozza a nyomás szép színeit. Pedig érdemes megtalálni a párhuzamokat, hiszen ott is és itt, azaz a körömfestés során is festékrétegeket hordunk fel, valamilyen dekor hatás elérése érdekében.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Természetesen a trükkök, amiket felsorolunk nem minden körömlakknál működnek egyformán, hiszen fajtától, összetételtől, színezéstől stb. is függ, hogy milyen lesz a szín. De érdemes kipróbálni, legfeljebb azonnal lemossuk, ha nem jó, de ha beválik, lehet, hogy nagyon szeretni fogjuk őket.

Színfedés trükkök

Érdemes például kipróbálni, hogy ha világos színű, ámde nem kifejezetten jól fedő lakkok alá egy vagy két fehér réteget (vagyis tömör fehér flekket) teszünk, akkor a világos szín szép, élénk, világos árnyalatot ad, és ami a lényeg: gyönyörűen fedő, tömör felületet kapunk.

Folytatjuk...

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}