Gél lakk kinézetű körömlakkok – tényleg tudják ugyanazt?

Bizonyára te is láttál már olyan körömlakkot, amit úgy hirdettek, hogy gél lakk kinézetet kölcsönöz. Tehát „sima” körömlakkokról beszélünk, amik felkenve elméletileg teljesen ugyanúgy néznek ki, mintha gél lakk lenne a körmödön.
Természetes, hogy az ember kétkedve fogad egy ilyen infót, hiszen valahogy túl egyszerűnek tűnik, hogy fogom magam, megveszek egy körömlakkot, és elérem vele ugyanazt a hatást, amit gél lakkal el lehet érni, és ami amúgy viszonylag sok idő alatt készül el a körmösnél.
 
Valójában azonban nem teljesen hazugság ez, legalábbis ami a frissen lakkozott körmök kinézetét illeti. Persze ezek a lakkok azért nem hozzák ki minden előnyét a gél lakknak, így hosszabb távon már nem vehetik fel vele a versenyt.


 
De mit is tudnak a gél lakkok?
 
Szigorúan a körmök kinézetét nézve, ami rögtön feltűnik a gél lakkokkal kapcsolatban, az az, hogy nagyon fényesek, igazság szerint sokkal fényesebbek, mint egy szimpla körömlakk. És éppen ez az, amire ezekkel a körömlakkokkal igyekeznek rámenni: minél fényesebb és csillogóbb összetételt próbálnak elérni, ami küllemében hasonlít arra, amit a gél lakk tud nyújtani.
 
Ha őszinték akarunk lenni, nem mindegyik hozza ezt a szintet, de van, amelyik tényleg úgy néz ki felkenve, mintha gél lakk lenne a körmön, illetve az eredményen sokat lehet javítani egy jó kis fedőlakkal, ami még egy plusz fényes réteget biztosít. Így már sokszor tényleg nem lehet első ránézésre megkülönböztetni, hogy gél lakkot látunk, vagy hagyományos körömlakkot – legalábbis laikus szemmel nem biztos, hogy azonnal látszik a különbség.
 
Valamilyen szinten a külsőségekhez tartozik az is, hogy a gél lakk strapabíróbb. A hagyományos körömlakkok sokkal könnyebben megsérülnek, lepattogzanak, mint egy gél lakk. Persze ezen sokat tud javítani a megfelelő minőségű lakk, illetve fedőlakk, de általában véve még így is könnyebben veszítenek a szépségükből. Amikor azonban arról beszélünk, hogy gél lakk szépségű körmöket szeretnénk, akkor valószínűleg az a tökéletesség is megjelenik a lelki szemeink előtt, amit a gél lakk tud nyújtani számunkra.
 
Na ez az, ahol már hiba csúszott a gépezetbe, mert legyen akármilyen hiper-szuper egy körömlakk, annyira strapabíró biztosan nem lesz, mint egy gél lakk. Előbb-utóbb fog rajta látszódni valamilyen sérülés. Ez az, amiben a gél lakk verhetetlen, de rövid távon valóban elérhető hasonló esztétikai hatás egy sima, gél lakk hatású körömlakkal.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}