Házi kreativitás a műkörmökön, azaz készítsünk műkörmöt otthon!

Rengeteget írtunk már a különféle műköröm építési technikákról és festési trendekről, de mi van akkor, ha valaki szereti a körmét festeni, szívesen pepecsel, válogat színt, rajzol, és matricáz, csak nincs meg hozzá a megfelelő minőségű körme? Vagyis mi van akkor, ha tulajdonképpen csak egy alapot szeretnénk a körmeinkre és a díszítést mi magunk akarjuk elkészíteni?

Természetesen ennek semmi akadálya. Beszéljük meg a műkörmössel, hogy ez a szándékunk és ő olyan alapanyagot fog választani, ami megfelel a feladatnak. Sőt tanácsokat is kaphatunk az otthoni munkálatokhoz. A körömlakk műkörömről való eltávolításához kizárólag acetonmentes lemosót használjunk!

Miután így kiokosodtunk, bátran merüljünk el a körömlakkok ingerlő kínálatában! Tanulmányozzuk a színeket és trendeket! A nagy körömlakkgyártók is segítségünkre vannak a tájékozódásban, hiszen külön kollekciókat alakítanak ki az eltérő ízlésvilággal rendelkezőek számára. A fiatalabbaknak és természetesség kedvelőinek a pasztell-lakkok, a merészebbeknek a glamour, vagyis extrafényes lakkok lehetnek érdekesek. Külön csoportot képeznek a metál fényű és a gyöngyházas színek. Egyedi színezést érhetünk el közelmúltban piacra dobott mágneses lakkokkal.

A csillámos, különféle méretű kristályokat és fólia flittereket tartalmazó lakkok nem csak egyedi csillogást, hanem strukturált felületet is adnak a körmöknek. Egyébként is óriási divat manapság a felületi struktúrával hódító körömlakkok csoportja. Igény szerint válogathatunk a homok, vagy hasított bőr felületet adó, a bársonyos, repedezett és még sok más innovatív lakk között.

Rengeteg egyedi körömfestési technikával találkozhatunk az interneten: megtanulhatjuk az ombre (színátmenetes vagy szivárványos) festést, kiokosítanak a marble water mintázatú körmök elkészítéséről is. Ez utóbbi nagyon izgalmas és óriási teret ad az egyéni kreativitásnak: a víz felületére cseppentett különböző színű lakk-tócsákat fogpiszkálóval húzzák össze más és más formákra, amelyek a belemártott körmökön maradandóvá válnak.

Több ezer beküldött körömdíszítési ötlethez kattints ide >>

Lábápolás   Lábápolás

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}