Hogyan ápold a körmös kellékeidet?

Ha gyakran készíted el a saját manikűrödet, mostanra bizonyára szép készletet halmoztál fel a körmös kellékekből. Ahhoz, hogy ezek sokáig használhatók maradjanak, nem árt, ha rendszeresen karbantartod őket, vigyázol rájuk, így nem kell túl gyakran cserélned az eszközeidet – így éri meg igazán magadnak csinálni a körmeidet.
Sokan azonban nem tudják, hogyan is kellene karbantartani a különböző kellékeket, ezért viszonylag gyakran kénytelenek újakat venni az elhasználódottak helyett.
 
Alapvető fontosságú a tisztítás
 
Az ecsetek esetében alapvető fontosságú, hogy minden egyes használat után tisztítsd le őket. Ha ez kimarad, menthetetlenül összeragadnak, ami eleinte talán nem okoz majd problémát a használat során, de egy idő után nem fogsz tudni szépen dolgozni velük, megkeményednek, és vehetsz másikat. Oké, nem egy nagy tétel, de ha rendszeresen cserélned kell az összes ecsetedet, az azért nem valami költséghatékony. Sokkal egyszerűbb, ha megveszed a tisztításhoz szükséges folyadékot, és mindig elvégzed ezt a műveletet.


 
Az egyéb eszközök, reszelők, polírozók esetében is fontos, hogy mindig megfelelően tisztítsd le őket, már csak higiéniai szempontból is. A saját egészséged miatt is megéri erre rászánni az időt, és persze az eszközeid is tovább élnek, ha vigyázol rájuk.
 
Körömnyomda tisztítása
 
Ha használsz körömnyomdát, annál különösen fontos, hogy eltávolítsd belőle a körömlakkot, mert csak így fogod tudni sokáig segítségül hívni a szép minták megalkotásához. Ha a körömlakk újra és újra beül, beszárad a lemezbe, nem fogja tudni egy idő után szépen kiadni a mintákat, így az egészet dobhatod ki, és vásárolhatsz újat. A tisztítás akkor is fontos, amikor éppen használni akarod: győződj meg róla, hogy az összes port és apró szennyeződést eltüntetted a lemezről, mert csak így lesz szép a végeredmény.
 
A karbantartáshoz a helyes tárolás is hozzátartozik: nagyon jó kis tárolók kaphatók, amik kellő védelmet nyújtanak az ecseteidnek és más eszközeidnek is, így nem kallódnak össze-vissza, nem fognak tönkremenni. Használd ezeket, az eszközeid hálásak lesznek!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}