Hogyan dobjuk fel a kötött körmöket?

A kötött körmök nagyon sok szempontból kiválóak a jelenleg is futó trendekhez. Könnyedén készíthetünk belőlük „számos” variációkat, azaz 4+1, 3+2, 2+2+1 stb. felosztásban, de nem kerül nagy fáradságba az sem, ha mindegyik különféle kötésminta alapján készül.
A napjainkban divatos eklektikus körömfestést is megvalósíthatjuk. Egy vagy két körömre elkészülhet a kötött minta 3D-s változata, egy körömre helyet kaphat egy sima 2 dimenziós norvég minta vagy valamilyen kockás minta (skót, Burberry, pepita, tartan), egy marad sima egyszínű flekk, egyre pedig valamilyen körömdíszes vagy körömékszeres megoldás kerül.

Fordítva is működhet a dolog: mindössze egyetlen körömre kerül kötésminta, a többit valamely más stílusok között osztjuk fel (geometrikus, negative space, francia, csíkos, minimál stb.).

Ha az összes körömre más minta kerül, a kötésminta és a körömékszer 3D-s hatásainak, a változó felületeknek köszönhetően olyan lesz egy-egy kezünk körömsora, mint a napjainkban szintén divatos charm-karkötők a rájuk aggatott sokféle „kacattal”.

A kötött körmökön is bátran alkalmazhatunk kristályokat és strasszokat, bár érdemes ezeket a felületeket nem agyondíszíteni, csak egy-egy kiválasztott díszt mellé tenni. Kiválóan elfér egy-egy ilyen körmön (vagy a mellette levőn) egy-két olyan apróság is, amely már a karácsonyt idézi: fenyőág, hókristály.

Ha úgy döntünk, hogy minden körmünkre kötött minta kerül, még mindig marad lehetőség arra, hogy izgalmassá tegyük. Korábban már volt szó arról, hogy a kötésmintát – legalábbis részben – mattá tehetjük. Ha tovább szeretnénk fokozni a valódi kötésekhez való hasonlóságát, érdemes különféle felületi struktúrákkal próbálkozni. Alkalmazzunk sand effect, azaz homokos felületet adó, bubble gum, azaz rágógumis felületet adó lakkokat, bársonyport, kasmírport, selyemport, pelyheket.

A kötött mintáknak vannak olyan változatai, amikor nem kis „kukacokat” helyezünk el a körmökön, hanem a fonalak közötti részt vájjuk ki. Ez egy tömöttebb, vaskosabb mintázást eredményez. Ebben az esetben a bársony- és egyéb porokat csak a kiemelkedő részekre visszük fel.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}