Hogyan fessünk színátmenetes fém körmöket?

Az ombre, azaz a színátmenetes festés évek óta rendkívül széles körben elterjedt. Jelenleg talán a körömfestés területén kevésbé divat, annál inkább „hasít” a hajfestésben, vagy az öltözködésben (az idei ősz egyik legfőbb trendje az ombre harisnya). Ezzel együtt a fémes felülettel kiegészülve a őszi-téli szezonban is nagyon menők lehetünk vele.

A most következő leírásban nem pusztán az az izgalmas, hogy egy a korábbitól eltérő ombre elkészítési módszert mutatunk be. Ennek kiegészítése képpen a nem fémes körömlakkok „fémesítésének” módszerét is megmutatjuk, így bármely kedvenc színpárunkból fémes felületű színátmenetet készíthetünk a körmeinkre.

Szükségünk lesz két körömlakkra, egy tűecsetre, 90%-os alkoholra. Színtelen körömlakkra és körömlakklemosóra.
Válasszunk ki két olyan színt a repertoárból, amelyek legalább annyira eltérnek színárnyalatban, hogy látszani fog közöttük az átmenet. A világosabbal kenjük le az egész körmöt egyszer, vékonyan. Majd hosszában a köröm egyik felét a világosabbal, másik felét a másik árnyalattal kenjük le, úgy, hogy picit bőségesebben hagyunk festéket az ecseten. Ne legyen annyi, hogy elfolyjon, de legyen miből dolgozni.

Öntsünk 90%-os alkoholt egy kis kupakba, majd egy tűecsetet mártsunk bele, kissé húzzuk le, de ne nyomjuk ki. Ezzel az ecsettel a két sín határán (plusz-mínusz fél centi), kezdjünk el a választóvonallal párhuzamosan vonalakat húzni az ecset szőrével, oda-vissza. Kezdjük a választóvonaltól fél centire, haladjunk a két szín határáig, majd azon túl fél centivel és újra vissza. Tegyük meg ezt az utat többször oda vissza, sűrű keresztvonásokkal.

Ezzel azt érjük el, hogy az alkohol kissé meghígítja a lakkokat, az ecsetre került festékek pedig finoman elkeverednek egymással. Ha nincs tűecsetünk, cseppentsünk a két szín határára pár csepp alkoholt vagy körömlakklemosót, majd tűvel rajzoljunk apró köröket a két szín határán.

Amikor úgy ítéljük meg, hogy a színátmenet megfelelő, hagyjuk megszáradni, majd színtelen fedőlakkal fixáljuk az eredményt. Végül a színtelen lakk ecsetét belemártjuk a fém pigmentporba (arany, ezüst, bronz, kevert stb.) és újra végigkenjük a körmöket. Száradás után dörzsöljük le a felesleget.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}