Hogyan használjuk a műkörmünket? 1.

Sokan, ha meglátnak egy hosszabbra sikerült műkörmöt, a fejükhöz kapnak: hogyan lehet ezzel együtt használni a kezünket?

Ugyanennek a kérdésnek a másik oldala: hogyan használjuk úgy a kezünket, hogy ne menjen tönkre tőle pillanatok alatt a körmünk?

Hogyan használjuk a műkörmünketMindenkit szeretnénk megnyugtatni: hacsak nem extra hosszú vagy versenyműhöz méltón gazdagon díszített műkörmökről van szó, a hosszabbra készített műkörmök kiválóan funkcionálnak. Egy kulcsa van a dolognak: meg kell tanulnunk használni őket.

Természetes, hogy az ember különféle tevékenységekhez a körmeit használja. Ha két egymáshoz szorosan tapadó vagy egymásra felfekvő tárgyat szét akarunk választani, ha valamit valahonnan le akarunk kaparni, önkéntelenül is a mindig nálunk levő eszközt, azaz a körmeinket használjuk. Ennek a késztetésnek azonban akkor is meg kell tanulnunk ellenállni, ha nincs műkörmünk, egyszerűen csak a természetes körmeinket szeretnénk megnöveszteni. Ugyanis az ilyen tevékenységek során nagyon könnyen megsérül a körömlemez széle (szakszóval szabadszél), és onnantól semmi nem állítja meg az állagromlást (töredezés, beszakadás).

Nézzünk néhány példát: Ha aprópénzt szeretnénk az asztalról felszedni, ne a körömheggyel próbálkozzunk, hanem inkább hajlítsuk be a mutatóujjunkat, és a tenyerünktől számított első ujjperccel szorítsuk neki az érmét a hüvelykujjunk begyének. Ha üdítős- vagy sörösdobozt akarunk kinyitni, esetleg a macskakonzerv fedele vár leszedésre, ne a körmünkkel feszegessük a nyitófület, inkább dugjuk alá egy kiskanál szárát és azzal emeljük meg.

Az elemmel működő háztartási eszközöknek általában olyan szorosan záródik az elemtartó fedele, hogy az önmagában is körömgyilkosnak nevezhető. Semmiképpen se próbálkozzunk műkörömmel kinyitni, válasszunk olyan vékony kiskanalat, aminek befér a nyele a résen vagy masszívabb kenőkést. Ugyanez vonatkozik bármely más háztartási eszköz fedelének (pl. vasaló gőzkamra, turmixtető stb.) nyitására is.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}