Hogyan hordjuk a neonos gél lakkot?

Az idei évben tovább hódítanak a festett körmök piacán az ún. fagylalt-színek és a neon árnyalatok. Nem csoda, hiszen a nyári időszak szín kavalkádjából nem könnyű kiemelkedni, de erre kiválóan alkalmasak ezek a feltűnő gél lakkok

Milyen szín a neon szín?

Neon gél lakkNeon árnyalatoknak azokat nevezzük, amelyekre egyfajta fényes kisugárzás jellemző. Ilyesmi színekben pompáztak az első reklámfények, azaz a neon-lámpák, amelyekben az üvegcsőbe töltött kis nyomású neon elektromos feszültség hatására fluoreszkált. A leírásból láthatjuk, hogy a szigorúan vett neon-színek (pink, neonsárga, neonzöld) szoros kapcsolatban vannak a fluoreszkáló színekkel, a foszforszínekkel, sőt az UV-színekkel is. Ez utóbbiak sajátos jellemzője, hogy nagymértékű pigmentáltságuk, fényvisszaverő tulajdonságaik csak fényforrással szemben érvényesülnek (ún. fényvisszaverő felületet alkotnak).

Milyen neon gél lakkok léteznek?

Természetesen léteznek a teli színű alaplakkok: pink, neonzöld, neonsárga, de manapság szinte minden színnek megalkották a neon-fényes árnyalatát, így van a palettán neonkék, neonnarancs, neonlila, illetve ezeknek sötétebb vagy világosabb árnyalatai.

A teli neonszínek mellett találkozhatunk a piacon különféle finomságokkal is, mint azok, amelyekben a teli színű lakk attól kapja neonfényes hatását, hogy fénylő pigmentek és holók lettek belekeverve.

Természetesen nem hiányozhatnak a kínálatból a valódi fluoreszkáló lakkok sem, amelyek sötétben világítanak.

Hogyan hordjuk a neon és egyéb fényes lakkokat?

Neon gél lakkA neon alapszíneket szeretik együtt láttatni a műkörmös alkotások készítői. Nagyon jól is mutatnak együtt, akár 4+1 vagy 3+2 vagy esetleg minden körmünkön eltérő felosztással alkalmazzuk őket.

Többféle neonszín kiváló alapja lehet a különféle márványozós technikáknak (pl. water marble), a pöttyözős mintáknak, és az alapszínen alkalmazott kontrasztos színű tűmintáknak is (pl. csipke, inda). Neon alapon nagyon jól mutat a folpackkal készített márvány minta is.
A neon alapokra ritkábban tesznek rátétet, kristályokat, annál jobban mutatnak rajta a nyomdázások, geometrikus minták vagy körömmatricák.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}