Hogyan ne tedd tönkre a körömnyomdádat?

Már beszereztél egy nagyon szuper körömnyomda készletet, ki is próbáltad párszor, de nem vagy elégedett a végeredménnyel? Gyakran elmosódik a mintád, vagy épp ellenkezőleg, alig látszik? Akkor bemutatunk pár tuti tippet, hogy hogyan lehet tökéletes a körömnyomdával mintázott körömdíszítésed.

A leggyakoribb hibák egyike az, hogy nem elég tiszta a mintalemez. Ekkor a poros felület miatt a lakk nem megfelelően jut be a minta részeibe és hiányosan fogod tudni csak felszedni róla. Erre a megoldás nagyon egyszerű: minden alkalom előtt tisztítsd meg nyomdalemezedet szálmentes papírtörlő és körömlakklemosó vagy oldószer segítségével!

A körömnyomdázás egyik titka a gyorsaság. Ha nem dolgozol megfelelő tempóban a körömlakk meg fog száradni a nyomdalemezen és nem fogod tudni felszedni a nyomdázóval. Ezért érdemes minden szükséges eszközt előre magad mellé készítesz, hogy gyorsan tudj dolgozni.

Ha ugyanazt a mintát kétszer egymás után akarjuk használni, akkor tisztítsuk meg még egyszer! Ez fontos, hiszen az első használat után a lakk beleszárad a mintába, ezért hiába húzod rá a következő réteg lakkot, a minta felületébe nem fog bejutni, ezért nem is fog látszani belőle semmi, amikor felszeded a mintázóval.Fontos lépés a lehúzás folyamata. Ügyelni kell rá, hogy a minta minden részébe kerüljön a lakkból, különben hézagosan fogja kiadni a mintázatot. De arra is ügyeljünk, hogy szükségtelen sokszor lehúzni a festéket, mert e közben értékes perceket vesztegetünk el és meg fog száradni a lakk!

A nyomdázó használatára is fokozottan figyelnünk kell. Nem érdemes nagyon erősen rányomni a mintakorongra, mert így csak a minta kis részét fogja felszedni a lemezről. Ha túl sokáig tartod rajta nyomva a nyomdázót, akkor is számolnod kell azzal, hogy meg fog száradni a lakk!

Vannak olyan minták, amik több lakkot igényelnek, akkor ne felülre húzd a lakkcsíkot, hanem oldalra és így használd a lehúzót is, így könnyebben be fog kerülni a lakk a minta részeibe.

Reméljük sikerült hasznos tippekkel és tanácsokkal ellátnunk téged, mostmár semmi sem állhat a körömnyomdázás útjába! >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}