Húsvéti körömminták

Megérkezett a tavasz, és a kiviggyanó napsugár, a kikelet és a madárcsicsergés mindannyiunkat arra késztet, hogy lerázzuk magunkról a téli álmot. A ruháinkat vékonyabbra és színesebbre cseréljük, és ez jellemző a körömfestésünkre is.

A színek könnyedek és élénkek lesznek, a minták frissek, játékosak, szellősek.

Közeleg a húsvét is, ami természetesen nem csak az egyházi ünnep miatt fontos, hanem azért, mert a tavasz, az új élet szimbóluma. Evidens, hogy a tavaszhoz szorosan kapcsolódnak a virágszínek és -minták, de a húsvéti ünnep behozza a képbe maga szimbólumait is: a tojásokat (és azok festésmódjait), a csirkét, nyulat, a víz kékjét, a fű zöldjét stb.

Természetesen számos figuratív körömmintát találhatunk a neten böngészve (nyúlfejet, kiscsirkét, méhecskét), amelyet beilleszthetünk a húsvéti készülődés körömmintái közé. Mi azonban nagyobb hangsúlyt fektetnék azokra a nonfiguratív mintákra és ismétlődő dekorációkra, amelyek kevésbé infantilisek és bármely tavaszi szett részét képezhetik – természetesen a megfelelő színválasztás mellett.

Nem szűnő divat – a sokat emlegetett kis fekete ruhához hasonlóan – a pöttyös felületű köröm. Az alapszínre “ejtett” különféle méretű pöttyök tényleg minden hangulathoz és stílushoz passzolnak: a fekete-fehér összeállítás szigorúbb, a pasztell-fehér párosítás szűziesebb, míg az alapszín-neonszín vagy pasztell szín-teli szín kombináció már vadabb. Az apró pöttyök konzervativizmust, míg a nagyobbak bohémságot tükröznek. Ne feledjük: pettyegetni kiválóan lehet egy radírba szúrt gombostű fejét festékbe mártva (korábban már írtunk róla)!

A csíkozás itt sem maradhat el, de a tavasz játékosságának, az április bolondosságának megfelelően a csíkok szigorú rendje felbomlik: vagy nem teljesen párhuzamosak, vagy nem egyforma vastagok, vagy nem szögegyenesek. Legyünk bátrak, szabadon jelenítsük meg a cikázó lepkék táncát, a hullámzó vizet, a forgolódó szellőt a körmeinken!

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Új trend és a formák-minták gazdagságát teszi lehetővé, ha a körmeinket hasonlóan festjük, ahogy a locsolók számára készülő tojásokat pingáljuk. A csíkok-pöttyök váltakozása, az indák és virágok, cikkcakkok formái hasonlóak, ahogy a körmünk oválisa is megfeleltethető a tojás alakjának. Ehhez vékony ecset vagy díszítő lakk vásárlása válhat szükségessé.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}