Időtlen Valentin-napi minták

Korábban nagy általánosságban írtunk azokról a lehetőségekről, amelyekkel kifejezhetjük a Valentin-nap és a párunk iránti elkötelezettségünket, most szeretnénk bemutatni néhány konkrét ötletes és/vagy aranyos mintát, amellyel könnyedén feldobhatjuk a február 14-i manikűrünket.

Szerelmes levél

Alapozd le a körmeidet fehérre, majd vékony ecsettel, fekete lakkal rajzold meg a boríték hátoldalának hajtási vonalait: a köröm egyik oldalvonalát a talpának tekintve, egy háromszöget, amelynek csúcsa a köröm mértani közepe. Majd a háromszög oldalainak felezőpontjaiból kiindulva még két vonalat, amelyek a köröm másik oldalvonalának két végéhez vezetnek. Végül piros szív-pecséttel zárd le a borítékot, azaz rajzolj egy szívecskét a boríték lehajtott fülének csücskébe

Ez a minta kiválóan integrálható egy 2+2+1-es mintába, piros és fehér körmökkel, vagy éppen 2+1+1+1-es felosztásban feketével együtt.

Hello Kitty

Alapozd a körmöt fehérre, majd ragassz a közepére egy ragasztószalagból kivágott szívet. Fesd át az egészet rózsaszínnel (a fehér szépen alapozza amúgy is a pinket), majd húzd le a ragacsot. A kimaradt fehér szív szélét vékonyan húzd át feketével, és rajzolj neki bajszokat, mindkét oldalát vízszintesen keresztező két rövid fekete vonal formájában.

Persze ha nem akarsz "bajlódni" a Hello Kitty rajzolásával, megtalálod készen a köröm matricák között.

Rajzos vonal

A szerelmes szív máshogy ver, mint a normális, ezt egy EKG vonallal is érzékeltethetjük, amely az öt ujjunkból négyen végighúzódik. Alapozzuk rózsaszínre az összes körmöt, majd a mutatóujj felől indulva, a körmök hossztengelyére merőlegesen, kezdjük vékony ecsettel megrajzolni az EKG vonalát: hosszabb rövidebb cikkek és cakkok a fő vonalon. Tetszőlegesen kiválasztott egyik körmünkön az EKG görbe helyett szívet rajzolunk, méghozzá úgy, hogy ne szakítsuk meg a másik körömről „érkező” vonal folytonosságát. Vagyis: vízszintes vonallal kezdünk abban a magasságban, ahol a szomszéd körömről kifutott, majd fölfelé megrajzoljuk a szív egyik oldalát, lefelé a másikat, és újra vízszintes vonallal folytatjuk a köröm széléig.

Ez egy egész történet lesz rajzban: Alapozzunk fehérre, majd a mutató ujjunk körmére pálcika fiút rajzolunk vékony ecsettel, feketével, a kisujjunkra pedig pálcika lányt. Mindkettőjük kezében piros szívecske. A közéjük eső körmökön kisebb nagyobb repülő szívecskéket helyezünk el, mintha a pálcika szerelmespár dobálná egymásnak őket.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}