Így alkothatsz egyszerű, dekoratív 3D díszeket a körmeidre

Veled is megesett már, hogy ámulva és irigykedve szemlélted a barátnőid egyedi, 3D díszítéseit? Netán éppen te voltál az, aki ezzel villantott az aktuális buli alkalmával? Akkor bizonyára megfordult már a fejedben, hogy vajon miként alkothatnád meg ezeket a mintákat otthon. Szeretnéd megtudni? Akkor tarts velünk!
A 3D díszítés az egyik legjobb módja annak, hogy látványos körmöket alkoss. Már néhány egyszerűbb minta megalkotásával is könnyedén lenyűgözheted a környezetedet. A különleges dekorációt ráadásul porcelánból és zseléből egyaránt megalkothatod. Ennek köszönhetően az elkészült elemeket festheted is, ezzel is fokozva a realisztikus hatást.

Az örök klasszikus: virágok

A térhatású díszítések között a leggyakoribb választás a virágminta. A körömből kibújó virágszirmok esztétikus és kellemes látványt nyújtanak, érthető, hogy sokan emellett teszik le a voksukat. Az elkészítése ráadásul könnyebb, mint hinnéd! Az építéshez egy viszonylag kis fejű (de nem díszítő) ecsetre, valamint egy natúr színű zselére vagy porcelán porra lesz szükséged.Az ecseted segítségével vegyél fel egy apró gombócnyit, majd ezt a gombócot helyezd a körmödre.  A kívánt irányba gyakorolt enyhe nyomással könnyedén képezhetsz a gombócból kerek, lapos formát. Ez lesz az alapod az első sziromhoz. A széleket egyengesd el egyenesre és ha igazán élethű hatást szeretnél elérni, akkor a virág közepéhez közeledve mélyítsd tovább az anyagot.

A többi szirmot ugyanezzel a módszerrel viheted fel. Ha elkészült a dísz, ideje elővenni a díszítő színeket is. A szirmok széleit érdemes világosabbra vagy fehérre festeni, míg a középső területekre vigyél fel a virágszirmokkal harmonizáló sötétebb árnyalatot. Az elkészült mintát tovább dekorálhatod kövekkel vagy gyöngyökkel, így még megkapóbb dizájnt kaphatsz.Textúrák a körmökön

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző textúrák is a körmökön. Találkozhatsz kötött mintával, pikkelyekkel de még akár unikornis szarvat idéző mintázatokat is. Ezeknek a kialakítása már több kézügyességet igényel, de egy kis gyakorlással te is megtanulhatod.

Ebben az esetben egészen más lesz az elkészítés módja, mint a virágoknál. Ehhez a technikához az szintén natúr színű építőanyagra lesz szükséged, valamint egy díszítő ecsetre, amivel könnyedén egyengetheted majd az anyagot.

A minták kialakításához egyszerre csak kevés anyagot használj. Ha korábban már dolgoztál díszítő körömlakkal, az eljárás ismerős lehet. Vegyünk példának egy egyszerű kagylómintát. Ehhez a körömágyad közepétől indulva húzz sávokat a külső peremek felé, mintha napsugarakat képeznél. Végül ezeket a sávokat a végüknél kissé lapítsd el, így létrejön a kagylós textúra.A díszítő elemek kialakítása után húzd át az egészet egyszínű lakkal, így egységes felületet képez majd. Ha úgy érzed, akkor a rajzolatok mentén használhatsz néhány árnyalattal sötétebb színt is, így még erősebb lesz a térbeli hatás.

Ha nem sikerül elsőre, ne csüggedj, ezek a technikák gyakorlást igényelnek. A jó hír viszont az, hogy csak egyszer kell megtanulnod, a későbbiekben már könnyűszerrel elkészítheted magadnak, de akár a barátnőid számára is.

Az építéshez és díszítéshez szükséges alapanyagokat beszerezheted webáruházunkból. Építő zselék és porcelánok, valamint jó minőségű körömlakkok széles kínálatával várunk, melyekkel könnyedén elkészítheted a következő egyedi körömdíszítésedet!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}