Így hozhatod rendbe a lábaidat a téli megpróbáltatások után

Most, hogy beköszöntött a jó idő és a napsütés, végre eldobhattad a csizmákat és a bakancsokat is. Ugyanakkor a tavasz egyet jelent a közelgő szandálszezonnal is. Repedezettek a sarkaid a téli megpróbáltatások után? Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül. A száraz bőr sokaknak okoz problémát kortól és nemtől függetlenül.
A téli fagyok idején a bőröd rengeteg megpróbáltatással néz szembe. A lábaid számára a meleg, ám szellőzésre alkalmatlan cipők okoznak gondot, míg a kezeidet inkább a hideg viseli meg akkor is, ha kesztyűt viselsz. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a tavaszi kézápolással. Ideje a talpaknak is megadni a megérdemelt gondoskodást.


Mi okozza a téli repedezést?

A legtöbb nő esetébe csak télen jelentkezik ez a probléma. A száraz bőr oka azonban nem csak a hűvös időjárásban keresendő. Ilyenkor ugyanis hajlamosabbak vagyunk elhanyagolni a lábápolást. Elvégre elbújhatunk a csizmákba, senki nem látja, ha nem krémeztük be, vagy nem reszeltük le a sarkunkat.Persze az is megeshet, hogy az egész nem a te hibád. Ha a bőröd hajlamos a szárazságra, akkor ez alól a lábaid sem fognak kivételt képezni. Ebben az esetben egész évben gondoskodnod kell a megfelelő hidratálásról, különben mindig ehhez hasonló problémákkal találod majd magad szembe.

Ellenben ha huzamosabb idő óta száraz és repedezett a talpad, ugyanakkor a bőröd erre nem hajlamos, megeshet, hogy valami más van a háttérben. Ilyen esetben célszerű tenned egy látogatást a bőrgyógyásznál, aki kinyomozhatja a jelenség eredetét és valódi megoldást javasolhat rá. Sokszor elegendő egy kenőcs, vagy egy gyógyszeres kezelés, hogy leszámolj a bosszantó szárazsággal.


Hogyan hozhatod helyre a talp bőrét?

Nem mondunk újdonságot, ha eláruljuk, a bőr kiszáradását a nem megfelelő hidratálás okozza. Tehát ha szeretnél megszabadulni a száraz saroktól, akkor a hidratáló krémek segíthetnek. Emellett jó, ha figyelsz a folyadékbeviteledre is. Ha belülről nem táplálod a szervezetedet, akkor a probléma újra jelentkezni fog.

Emellett nem érdemes elhanyagolni a rendszeres és alapos lábápolást sem. A krémezés akkor is fontos, ha nem küzdesz bőrszárazsággal, hiszen így előzheted meg annak kialakulását. Valamint mindig gondoskodj az elhalt rétegek eltávolításáról is. A bőrkeményedés nem túl esztétikus és a talpadon megjelenve igen kellemetlen is lehet.
Amennyiben nem tudsz megbirkózni a problémával és biztos vagy benne, hogy nem betegség okozza, érdemes lehet felkeresned egy pedikűröst. Ő célzottan foglalkozik majd a bőröddel és néhány alkalom után láthatod majd a változást. Persze, a tartós eredmény érdekében az sem árt, ha megfogadod a tanácsait, így nem térnek majd vissza a repedések és kiálló bőrdarabkák.Szerencsére még épp időben vagy, hogy rendbe hozd a lábaidat, mielőtt elővennéd a szandálodat. Elvégre te sem szeretnéd, ha a száraz, repedezett sarkaid rontatnák el a látványt, nem igaz? Ideje munkához látni és leszámolni a szárazsággal egy életre, hogy többé ne okozhasson fejfájást.

Ha a lábaid már készen állnak, akkor ideje a körmeiddel is foglalkozni. Nézz körül webáruházunkban és szerezd be a kellékeidet, amire egy vadító körömdíszítéshez szükséged lehet! A szezon már közeleg, a többi már csak rajtad áll.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}