Ismét a rövid körmökkel foglalkozunk! 1.

Érdekes, hogy évtizedekkel ezelőtt, amikor a körömfestés valóban elkezdett elterjedni és divatossá vált a nők között, a köröm „festhetőségének” alapfeltétele az volt, hogy hosszú legyen

Emlékszem, még én is, körömmániám hajnalán úgy éreztem, hogy a lakkozás-érettség egyik legfontosabb jele, ha az ember képes megőrizni a körmei épségét és szép hosszúra növeszteni őket.

Persze abban az időben még nem volt olyan sokféle szín mint most, a lakkok minősége is más volt, de a legfontosabb, hogy a divat azt diktálta, hogy hosszú, lehetőleg hegyesre reszelt körmökön egyforma színű flekkeket hordjunk. Szerencsére ennek vége, olyannyira, hogy a rövid körömnek, illetve a rövid köröm festésének külön divatja van, már mi is írtunk róla.

Most hoztunk egy újabb csokrot a kifejezetten rövid körmökre tervezett mintákból. Nem csak olyanokra gondoltunk, akik visszafogottságuk miatt választják a rövidebb körömfazonokat, hanem azoknak is tartogatunk meglepetést, akik munkájuk miatt vagy éppen pici gyerek mellett nem engedhetik meg maguknak a hosszabb karmokat, mégis szeretnek vidám, élénk, divatos megjelenést adni a kezeiknek.
 

A pasztell színek helye

A pasztell és halvány cukorka-színek egyébként sem engednek divatbeli pozíciójukból évek óta, de el kell ismernünk, hogy ezek azok, amelyek a rövid körmökön állnak a legjobban. Bátran használjuk őket úgy, hogy minden ujjra más színt kenünk, de nagyon szépek lesznek 3+2-es felosztásban is.

A negative space nagy divatja idén úgy is teret nyer, hogy teli flekkes körmök mellett 1 vagy 2 körmön színtelen alapon negative space mintát készítünk. Így tulajdonképpen az adott körmök és ez egész manikűr is NS lesz. Egy színtelen alapon fehérrel készült, szinte csipke-szerű NS minta halvány rózsaszín körmökkel kísérve igazi, üde, nyári és divatos, sőt elegáns manikűrt ad.

A csipkeszerű fehér mintát úgy is alkalmazhatjuk, hogy a teli pl. rózsaszínre festett körmöket fehérrel megnyomdázzuk, de bátran választhatunk más színösszeállítást is.

Ne feledkezzünk meg a pasztell színű körmök „tárgyi” díszítéséről sem, vagyis bátran használjunk csillámot, kristály strasszkövet, szegecseket és más apróságot, amelyet a lakk száradása előtt kell finoman belenyomni a festékbe.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}