Ismét a rövid körmökkel foglalkozunk! 2.

Ha nyár, akkor virágok. Bármilyen virágszínnel elkövethetjük ezt a manikűrt: az ötből 4 körmöt teli flekkel fessünk le azzal a színnel, amit a virághoz választottunk.

Az ötödik körmöt alapozzuk le fehérre, majd amikor megszáradt, fessünk rá egy nagy virágot, úgy, hogy egészen lehúzott ecsetet használjunk a szirmokhoz, így légiesek, áttetszőek lesznek. A közepe lehet halványsárga, fekete pöttyökkel. Aki szereti a káoszos körömmintákat, fessen a körmére virág-burjánzást! 

A kiválasztott színnel/színekkel apró szabálytalan foltokat teszünk az alapra (opcionálisan fehér), közé elvétve hosszúkás zöld foltokat teszünk levelek gyanánt, esetleg rövid fekete vagy sötétbarna vonalkákat, amelyek a szárakat jelképezik.

Színek kavalkádja

Szintén egy olyan trend, amely főleg a rövid körmökön mutat jól. A szivárvány – akár csíkokból, akár pöttyökből áll, akár márványos mintaként készíted el – idén rendkívül trendi és különösen a nyári időszakban látványos és praktikus viselet is lesz. A színes köröm mindenféle színű ruhához passzol majd, és attól függően, hogy hogyan öltözöl fel hozzá, lehet sportos, hétköznapi és elegáns is.

A pöttyök sose mennek ki a divatból. Ha szivárványos-pöttyös körmöket szeretnél, készíts magad elé annyi színt, amennyit szeretnél a manikűrödön látni, majd végy egy nagy fejű gombostűt és szúrd egy radírba. Mártsd bele sorba a színekbe, és tetszés szerint helyezz el pöttyöket a körmödön, egészen addig, amíg teljesen be nem fedik a körömlemezt. Végül színtelen lakkal fixáld a művet, ez elmélyíti, térbeli hatást ad neki.

Kozmikus körmök

Igaz, a kozmikus trend inkább a téli hónapok divatja, de azért ne hanyagoljuk el nyáron sem. Esetleg használhatunk világosabb vagy csillámosabb lakkokat, amelyek önmagukban is több fényt adnak ennek az amúgy sötét éjszakát mintázó lakkozásnak.

Nem kell egyébként nagyon bonyolult dolgokra gondolni, elég egy sok színben irizáló világoskék, vagy egy sűrűn csillámos középkék, esetleg egy szivárványosan gyöngyházas selymes halványkék szín, amelyre – mint egy negative space mintát – fekete köröket, háromszögeket festünk vékony ecsettel. Ezek jelképezik az égi csillagképeket – ha van kedvük koppintsuk azok alakját is.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}