Itt a tél, elő a kényelmes kötött... körmökkel!

A tavalyi évben lépett világhódító útjára ez a teljesen újszerű stílus. Az eredetét valószínűleg a norvég mintás körömfestésekhez vezethetjük vissza, hiszen a téli időszakban hosszú ideje rendkívül népszerűek ezek a „pulóveres” minták is.
A domború textura első ránézésre meghökkentő, második pillantásra pedig a legtöbb emberből elismerést vált ki. Ötletes, figyelemfelkeltő, változatos, szemet gyönyörködtető. Amennyire esztétikus, annyira egyszerű is elkészíteni, így a téli időszakra, hétköznapi manikűrnek kiváló.

A kötött minta elkészíthető körömlakkból és gél lakkból is. Vannak, akik a biztonság kedvéért szeretnek akrilport keverni a kötésmintát kiadó lakkmennyiséghez, hiszen az sűrít, növeli a térfogatot és tartósabbá is teszi a kiálló (3D) részeket.

A kötött mintát általában egy színnel készítik, de mivel a fonalat jelképező „hurkák” külön kerülnek rá, használhatunk több különböző árnyalatot is. A realisztikus voltát tagadhatatlanul akkor őrzi meg, ha egy színt alkalmazunk.

Alapozzuk le a körmöket majd vigyük fel a szín-flekket. Hagyjuk megszáradni vagy köttessük meg attól függően, hogy mivel dolgozunk. Akinek tetszik, ha a kötött minta matt, most mattítsa le az alapréteget. Ez a minta amúgy abban a változatban is nagyon mutatós, ha az alap matt és rajta a „kukacok” fényesek maradnak.

Cseppentsünk bőségesen plexilapra a lakkból, amelyet az alapozáshoz használtunk. Ha szeretnénk akrilport használni, ekkor keverjük bele (erre főleg akkor van szükség, ha a lakk nagyon híg, terülős). Apránként adagoljuk, nehogy túl sűrű legyen végül. Tűecsettel rajzoljuk meg a kötés mintáját, hosszú egyenesekből, egymásba ölelő ívekből, kisebb-nagyobb pöttyökből (ehhez érdemes ötleteket vennünk a webről, vagy valódi kötésmintákból, vagy knit nailart videókból). A minta megrajzolásához bőségesen vegyünk fel az ecsetre a festékből, és „pontozós”, lassú mozdulatokkal vigyük fel a körömre a mintát, hiszen a festék mennyisége, testessége adja ki a – tulajdonképpen térbeli – mintát.

Ha elkészültünk a mintával, köttessük meg vagy hagyjuk megszáradni. Ha teljes egészében matt hatást szeretnénk, végezzük el újra a mattítást. Ha teljes egészében fényesre szeretnénk, most vigyünk fel egy színtelen top coat-ot.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}