Jeges körmök, karácsonyi csillogás 1. rész

Ugyan lehet, hogy még egy picit korai a karácsonyi és szilveszteri ünnepi körmökről beszélni, amiért mégis elővesszük a témát, hogy ha meg kell rendelned valamilyen kelléket a tökéletes manikűrhöz, azt meg tudd tenni idejében.
Az évi végi ünnepek, sőt az egész téli időszak legfőbb esztétikai jellemzője a csillogás, ami nem csak a körmökre, hanem a sminkre és a ruhákra is vonatkozik. A szettek terén évek óta tombol a flitteres, kristályokkal kivarrt és fémszövet/fémszálas anyagok divatja, a sminkeknél pedig amióta az eszünket tudjuk, az ünnepek elmaradhatatlan kellékei a csillogó, gyöngyházas, irizáló, fémes árnyalatok.

Az ünnepi szettek összeválogatásakor soha ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy a kevesebb több, azaz csillogó ruhához ne készítsünk kristályos körmöket, illetve nagy kristályos nyakékhez ne csináljunk túlságosan hangsúlyos és csillogó sminket.

Idén kifejezetten trendi a jégcsapot imitáló körömminta. Ilyet többféleképpen is készíthetünk. Az egyik legegyszerűbb módja az átlátszó tip alkalmazása, amelyet úgy mintázunk meg, hogy negative space legyen a végeredmény. A legegyszerűbb az a francia festés, amely átlátszóan hagyja a köröm nagy részét, és csak a legeslegvégére teszi egy kevés fehéres-kékes hópehely vagy kristálymintát.

A jeges hatást a legegyszerűbben egy kétrétegű ombre festéssel érhetjük el. Alulra kerül a fehér réteg, a tetejére a világoskék, úgy, hogy a fehér rész kivillanjon. A második legegyszerűbb módszer a jeges hatás elérésére, ha fehér teli flekket szórunk be csillogós glitterekkel.

Természetesen 3D hatású glitteres, vagy kristályszemcsés körömlakkok alkalmazásával is nagyon szép, havas benyomást keltő körmöket varázsolhatunk. A hatás fokozása érdekében dobjuk be az idei trend másik sztárját a körömre illeszthető kristályokat.

A hókristályos körmök már a figuratív vonalat képviselik a téli körömmintázás területén. Körömnyomdával is nagyon szépeket készíthetünk, matricák széles skálájából is válogathatunk, de tűecsettel vagy fogpiszkálóval, szabad kézzel is nagyon mutatós kristályszerkezetet festhetünk a körmeinkre.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}