Jeges körmök, karácsonyi csillogás 2. rész

Ha egy picit elvonatkoztatunk a jeges-csillogós elemektől és elmozdulunk a figurális díszítőelemektől (hópehely, szarvas, télapó, manók stb.) az elegancia irányába, akkor megérkezhetünk a téli körömfestés „haute couture”-jéhez. Ez az exkluzív elegancia terepe, ahol a legújabb trendeknek jut a főszerep.
A kristályok az elmúlt években mindent visznek, akár úgy, hogy egy-egy kap csak helyet a minta fényének emelésére vagy éppen másik véglet szerint, a minimalista köröm egyetlen ékköveként. Nagyon sokféleképpen alkalmazhatunk kristálykirakást, hiszen továbbra is divat, hogy egyetlen körmöt teljes egészében kirakunk kristályokkal, de az is nagyon szép, ha – mintegy köröm-ékszerként – valamilyen formát rakunk ki, akár változó méretű kövekből.

Természetesen nem maradhat el a köröm végén kristályokkal kirakott francia, a körömtőben csoportosuló kristályos negative space vagy nude formáció sem. Kristályból és különféle kövekből előre összeállított apró körömékszereket is rendelhetsz, ezeket egészen könnyű elhelyezni és rögzíteni a körmökön. Érdekesség, hogy a kristályokhoz vagy nagyon-nagyon szépen festett, extra fényes körömfelület, vagy éppen az ellenkezője, a mattított körömlemez dukál, hiszen ez a kettő emeli ki igazán szépen a kő visszafogott csillanásait.

Ha már a negative space festésnél tartunk, idén nem maradhat el a felsorolásból a „folytonossági hiányos” festés sem. Természetesen ez nem szakszó a festés megnevezésére, de találó, hiszen arra a mintára gondolunk, amelynek alapja az egész körömlemezt beborító egyszínű flekk, amelyből valamilyen formában hiányzik egy rész. A legmenőbb az, amelynél a hossztengelyre merőleges sáv vagy körgyűrű hiányzik, de láthattunk már olyat, amelyből egy a körömágyra talpára állított hosszú egyenlő szárú háromszög vagy éppen háromszög kerületét formázó vékony sávok hiányoznak.

A változatosságnak csak a fantázia szabhat határt, ami a színeket illeti, a szetthez válogassunk. Esti eseményre a mélyebb bordós, barnás vagy éppen fémes színek a népszerűek, a nappali eseményekre azonban a fehér, világoskék, élénkpiros lehet a jó választás.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}