Készítsük fel a körmeinket a télre!

Sajnos nyakunkon a rossz idő, nem csak az eső szemerkél és a hőmérő higanyszála marad többnyire 15 fok alatt, hanem sokszor még kellemetlen szél is fúj

Mindezek együtt meglehetősen igénybe veszik a kezünk bőrét és a körmeinket, már csak azért is, mert ezek többnyire fedetlenül vannak kitéve az időjárás viszontagságainak.

Készítsük fel a körmeinket a télre!

(Itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy amikor csak lehet, érdemes kesztyűt húzni, ebben már az is segítségünkre van, hogy elterjedőben vannak az okostelefonokhoz használható okoskesztyűk, amelyekben tudjuk kezelni az érintőképernyős készülékeket is. A kesztyűhordás javaslata vonatkozik a takarításra, mosásra és a mosogatásra is hiszen mind a szennyeződések, mind a tisztítószerek nagyon igénybe veszik a bőrt és körmöket.)

Érdemes már most felkészíteni a körmeinket a közelgő zord időjárásra, és most a változatosság kedvéért nem krémeket és pakolásokat fogunk ajánlani, hanem olyan ételeket, amelyekkel belülről táplálhatjuk a kezeinket. Igyekezzünk ezeket minél nagyobb arányban részévé tenni a táplálkozásunknak, és meglátjuk, hogy könnyebben fogjuk átvészelni a telet. Ezek az egészséges táplálékok többnyire az egész test bőrének, továbbá a hajunknak is jót fognak tenni, úgyhogy kiegészítő előnyökkel is járnak majd.

Körömtápláló ételek

A keratintermelődést elősegítő ételek – tengeri halak, tojás, búzacsíra – a körmök masszív rugalmasságát erősítik meg. A keratin a körömlemez és a haj alapanyaga, így ha a termelődését elősegítjük, azzal megerősítjük ezeket. (Persze tovább erősíthetjük a körmünket keratin tartalmú körömerősítővel is)

A szilíciumban és kénben gazdag ételek táplálják a körmöket, így fényt és rugalmasságot kölcsönöznek nekik. Ilyenek pl. a gabonafélék, a barna rizs, a fokhagyma és a többi hagymaféle. Ebbe a csoportba is kiválóan illik a tojás (amely egyébként szupertáplálék, vagyis mindent tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van), magas kéntartalmával. A kén szabályozza az anyagcsere-folyamatokhoz kötődő sav-bázis egyensúlyt a szervezetben, így hozzájárul a méregtelenítéshez is.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}