Készítsünk ecsetet otthon!

És nem is akármilyet! Ugye te is belefutottál már abba, hogy számodra rettentően vonzó és izgalmas körömfestést/mintát találtál, amelyet legszívesebben azonnal megcsináltál volna, de nem tehetted, mert hosszú/rövid, vékony/sörte stb. ecset kellett volna hozzá, ami éppen nem állt rendelkezésre a háztartásodban?

Most mutatunk néhány otthon is kiválóan működő módszert, amellyel te is tudsz ecsetet készíteni, méghozzá pont olyat, amilyenre szükséged van, ami kézre áll és szívesen használod, ráadásul fillérekért, a bolti aranyár helyett.

A természetes szőrből készült ecseteket a világon mindenhol nagyra tartják, kiváló tulajdonságaik és kényelmes használatuk miatt, továbbá a tartósság sem elhanyagolható előnyük. A házi ecsetet természetes szőrből készítjük – kutya/macskaszőrből, nyúlszőrből, emberi hajból, hiszen a szintetikus szálak nem jó nedvszívók, nem jó velük festeni.

Hozzávalók és a munka menete

Szükséged lesz hajvágó ollóra, csípőfogóra, folyékony ragasztóra, radírvégű ceruzára, egy kis csomag szőrre/hajra.

A csípőfogóval szedjük ki a radírgumit a ceruza végén található kis fémhengerből. Fogjunk akkora csomót a hajból/szőrből, amekkora vélhetően elég lesz az ecsetfejhez. Vágjuk a végét egyenesre, majd folyékony ragasztóval kenjük be.
Fogjuk a ceruzát, és kenjük be ragasztóval a radír hűlt helyét is, körbe a fémhenger belsejét is beleértve. Végül illesszük a szőrcsomót a hengerbe, és gyors mozdulatokkal nyomkodjuk a helyére, hogy mindenhol érjen a szőrszálak vége a ceruzához. A fölösleges mennyiségű szőrt tegyük külön. Végül körberagasztózzuk a fémhenger peremét és a hajcsomó találkozását. A csípőfogóval préseljük laposra a hajszálakat magába fogadó fémhengert, ezzel ellapítjuk az ecset formáját és erősebbé tesszük a fogást is.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ez után jön az ecset formázása hajvágó ollóval. Először vágjuk egyformára a szálakat, majd ha gömbölyű ecsetet szeretnénk, akkor a szélső szálakat, ferdén tartott ollóval vágjuk rövidebbre. Ha dekorecsetre, különösen vékony ecsetre van szükségünk, akkor a széléről addig vágjuk rövidre a szálakat, ameddig annyi marad, amennyi kell.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}