Készítsünk otthon precíziós ecsetet!

Aki szeret mintákkal bíbelődni, annak elengedhetetlen kellék a nagyon vékony hegyű ecset, azaz a díszítő ecset

A díszítő ecsettel húzhatunk ki körvonalakat, tehetünk pöttyöket és szaggatott vonalakat, árnyékolhatunk, szárakat húzhatunk a virágoknak, szemeket a figuráknak, indákat burjánoztathatunk, geometrikus mintákat rajzolhatunk precízen.

Körömdíszítés ecsettelA precíziós ecset akkor a legjobb minőségű, ha természetes szőrből készült. Természetesen beszerezhetjük boltban is, ehhez találnunk kell egy sminkes vagy műkörmös boltot, de a legegyszerűbb, ha elkészítjük otthon ezt az egyszerű, de annál fontosabb kelléket.

Két módja van a precíziós ecset otthoni elkészítésének. Az egyik, ha fogunk egy kissé vastagabb ecsetet és az ecset tengelyéhez képest ferdén befelé tartott ollóval, pontosabban az olló hegyével vágjuk rövidre a széles szálakat, és csak a középen levőket hagyjuk hosszabbra.

Készíthetünk teljesen saját, egyedi ecsetet is. Ehhez a nyelet kétféleképpen biztosíthatjuk. Az egyik, hogy radíros végű ceruzából kiszedjük a radírt, a másik, ha valamilyen nyeles finomság, mondjuk nyalóka pálcikáját megtartjuk, a végét két, egymásra merőleges metszéssel bevágjuk, majd kissé kitágítjuk.

Fogjunk egy csokor természetes szőrt (kutya vagy macskaszőrt, esetleg egy vékonyka tincs emberi hajat), vágjuk le a végét egyenesre. Kenjük be a nyélnek szánt alkalmatosságot pillanatragasztóval, majd a tincs végére is tegyünk belőle és illesszük a tincset a nyél üregébe. 

Ecsettel körömdíszítés

Fogjunk egy lapos fogót és szorítsuk össze a nyelet a szőrtincsen, amíg meg nem szárad. Ha nyalóka nyelével dolgozunk, végül tekerjük körbe ragasztócsíkkal (cellux-szal), hogy ne tudjon szétnyílni.

Utolsó lépésben vágjuk az ecsetet formára, azaz az előbb említett módon vékonyítsuk le. Ugyanígy bármilyen formájú ecsetet készíthetünk, ha éppen nem a nagyon vékony tűecsetre volna szükségünk, akkor vágjuk gömbölyűre, vagy még az előző lépésben lapítsuk el a fogóval és rendezzük a szálakat sugárirányban, hogy legyező ecsetet kapjunk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}