Kezdődik a báli szezon! 2.

Kétségtelen, hogy napjainkban az elegáns megjelenés része a nőknél a lakkozott köröm. A zselélakkok megjelenésével és az elérhető árnyalatok szinte követhetetlen tárházának kialakulásával a körömlakk napjainkban nem csak feltűnő pingálás eszköze lehet, ugyanolyan „láthatatlan smink” elkészítésére is alkalmas, mint amely az arcfestés területén hódít.

Mindannyian tudjuk, hogy a láthatatlan smink elkészítése igényli a legnagyobb odafigyelést és profizmust (mind a felhasznált termékek, mind a szakmai közreműködés területén), és alapvetően a hibák finom elfedését, az észrevehetetlen korrigálást és a tökéletesség érzetének kialakítását szolgálja.

Az elsőbálozó lánykák és a visszafogott stílust preferáló hölgyek „fegyvertárában” bizonnyal helyet foglal mostantól a zselés műköröm, amely visszafogott színeivel finom és elegáns mintáival tökéletes ápoltság benyomását kelti.

Természetesen, akinek a stílusába belefér, feltűnőbb manikűrt is választhat. Egy nagystílű báli ruha kiváló kísérője lehet egy mandula, orosz mandula, stiletto köröm a ruha stílusához illő díszítéssel (a köröm kialakításához elengedhetetlen kellékek a műköröm sablonok). Ugyanakkor nagyon fontos megjegyezni, hogy csak olyanok válasszák ezeket a megoldásokat, akik mind a nagyestélyit, mind a természetesnél (jóval) hosszabb körmöket tudják viselni. Nincs is annál kínosabb, amikor az ember lánya-asszonya saját ruhájába bukik fel, vagy extrém feltűnő műkörmeivel ügyetlenkedni kezd egy elegáns vacsoraasztalnál.

A különféle bálokról, és a – szintén ebben az időszakban szezonjukat élő – díjkiosztókról szóló tudósításokban nagyon gyakran esik szó arról a bizonyos bűvös határvonalról, amely az elegáns/nagystílű és a közönséges között húzódik.

Tény, hogy napjainkra ez a határsáv nagyon vékony vonallá zsugorodott, mégis létezik és erről nem szabad elfelejtkeznünk. Árgus szemek figyelik, és kíméletlen kritikájuk tárgyává teszik azokat, akik nem tudták a báli előírásokkal kapcsolatban érvényes visszafogottság szabályát betartani.

Nagyon nehéz azoknak a nőknek a feladata, akik trendik mégis ízlésesek kívánnak lenni manapság. Ha nem vagyunk gyakorlott bálbajárók, érdemes szakemberek segítségét igénybe venni mind a ruhaválasztás, mind a kiegészítők (köztük a körömfestés) kiválasztását illetően, annak érdekében, hogy ne csak ragyoghassunk, hanem jól is érezzük magunkat a bőrünkben, amikor Csipkerózsikaként megérkezünk a bálba.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}