Kicsiknek és nagyoknak: LEGO-mintás köröm

Egyre többet süt a nap, ezer színben pompáznak a virágok, és lassan mindannyiunknak kedve támad lecserélni a téli komor színekben pompázó ruháinkat a tavasz és a nyár élénk színeire

Az igazi körömfestés-rajongók azonban nem elégszenek meg ennyivel. Ők fáradhatatlanul vadásszák a frissebbnél trendibb, markánsabbnál szórakoztatóbb mintákat.

A legújabb őrület, amely egyszerre formabontó és trendi, ugyanakkor vidám, felszabadult és kissé infantilis is: a LEGO körömminta. Hogyan csináljunk a körmeinkből LEGO kockát?

Az igazán LEGO fanok ragaszkodjanak az eredeti színekhez, sőt akár a formákhoz is, így a körmök formáját alakítsák szalonkockára. A LEGO körmökben az a jó, hogy igény szerint alakíthatjuk ki a hosszát, legfeljebb a rövidebb körmökön 4 gombos kocka lesz, a hosszabbakon pedig 6. Az eredeti színek: sötétzöld, sötétkék, piros, citromsárga. Persze igény szerint működhet más színekkel is, sőt azért érdemes világosabb színeket választani, hogy jól látsszon a feketével festendő minta.

Alapozzuk le a körmöket színtelennel, hogy ne fogja meg a körmünket a színes lakk. Fessük a körmöket a kiválasztott színekkel, lehetőleg változatosan. Amikor az alapszínek megszáradtak (vagy ha gél lakkal festünk, a lámpázás után), fogjunk egy pontozó eszközt és fekete gél lakkba mártogatva tegyünk két sor nagy pöttyöt a körmeinkre (ahogy említettük, akinek fér hatot, akinek nem, négyet).

Végül a letisztított pontozóval az alaplakk színével tegyünk pöttyöt a fekete pöttyre úgy, hogy ne pont középen legyen, hanem egyik oldalon (és minden pöttynél azonos oldalon!) érjen a fekete pötty széléhez.

Ezzel érjük el azt a térhatást, amely úgy fog látszani, mintha a körmökből a LEGO kocka tetejének gombjai állnának ki. Végül színtelen réteggel segítsünk rá kissé a térhatásra! Ha gél lakkal dolgozunk, ne felejtsünk el a két pöttyözés között is lámpázni!

Aki nem éri be a LEGO kockák teli színeivel természetesen bátran választhatja az idei nyár trendszíneit: a különféle neon-árnyalatokat, az idén különösen népszerű baba árnyalatokat (halvány rózsaszín és kék), de próbálkozhatunk a rendületlenül menő szürke árnyalatokkal is.

A LEGO körmöket bármilyen alapanyaggal készíthetsz, így körömlakkal, az említett gél lakkal, vagy akár One Step gél lakkal is.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}